slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Γιορτάστε την με τα παιδιά σας

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Κάθε χρόνο οι δράσεις στις περισσότερες γειτονιές είναι πολλές και φυσικά εσείς ως γονείς δεν πρέπει να χάσετε αυτήν την ευκαιρία τώρα που ο καιρός το ευνοεί! Πάρτε το παιδάκι σας από το χέρι, βγείτε έξω, επισκεφθείτε χώρους πρασίνου στη γειτονιά σας (παιδική χαρά, πάρκο)  και πραγματοποιήστε δραστηριότητες εκεί. Προτού το κάνετε, μιλήστε του για το πράσινο, για την οικολογική συνείδηση που πρέπει να αποκτήσει και για τη Γη. Μπορείτε να του αγοράσετε κι ένα βιβλίο ανάλογα φυσικά με την ηλικία του. Προτιμήστε κάποιο που να έχει εικόνες γιατί θα αποτυπωθεί το μήνυμα που θέλετε να του περάσετε, πιο εύκολα.

 

Αν δεν έχετε κάνει ποτέ στη ζωή σας πικ νικ είναι μία καλή ευκαιρία να το κάνετε με το παιδί σας αυτή την ημέρα. Αν θέλετε μπορείτε να μιλήσετε  και με άλλους γονείς και να πάτε στο κοντινότερο πάρκο ή αν μενετε κοντά σε βουνό ακόμη καλύτερα! Τα θέματα που μπορείτε να συζητήσετε μαζί τους είναι δεκάδες: Ανάλογα με το γνωστικό επίπεδο των παιδιών σας και την ηλικία τους, μπορείτε να τους μιλήσετε για τη σημασία του να μην αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας, την ανακύκλωση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την αναδάσωση, τις πυρκαγιές και τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν, την αγάπη για το περιβάλλον και διάφορα άλλα θέματα, στα οποία μην ξεχνάτε πως θα πρέπει και με τις πράξεις σας να δώσετε πρώτοι εσείς το καλό παράδειγμα…

Σχετικά Άρθρα