Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: Έτσι θα απολαύσεις τη βόλτα με το παιδί σου

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Οι μέρες και οι νύχτες πια είναι άκρως καλοκαιρινές γι’ αυτό δεν έχετε παρά να πάρετε το παιδί σας και να κάνετε βόλτες.

 

Μια βόλτα στο μουσείο είναι σχεδόν πάντα βαρετή για τα παιδιά και αυτό γιατί τέτοιου είδους εκπαιδευτικές βόλτες της έχουν συνδέσει με το σχολείο. Και μπορεί τα προγράμματα στα μουσεία να απευθύνονται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κι ένα παιδί μικρότερης ηλικίας δεν θα χαρεί την επίσκεψη του εκεί. Το θέμα είναι εσείς από την αρχή να του μιλήσετε όμορφα και να κάνετε την βόλτα αυτή δελεαστική για το αγγελούδι σας.

 

Είναι μάλιστα μια καλή ευκαιρία να του αναπτυχθούν ερεθίσματα τα όποια αργότερα θα του φάνουν πολύ χρήσιμα, τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο όσο και σε δημιουργικό. Δεν είναι απαραίτητο να το πάτε σε αρχαιολογικό χώρο που πολλά θα δει και λίγα θα καταλάβει αφού στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για παιδιά μικρής ηλικίας. Μοιραστείτε μαζί του τέτοιες στιγμές και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μην του δείχνετε πράγματα που πρέπει να μάθει αλλά αφήστε από μόνο του να σας οδηγήσει εκείνο σε αυτά που θα βρει ενδιαφέροντα. Φεύγοντας θα διαπιστώσετε ότι τόσο εκείνο όσο κι εσείς θα έχετε χαλαρώσει, θα έχετε μοιραστεί ιδέες και θα έχετε ανακαλύψει πράγματα.

Σχετικά Άρθρα