Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Πέντε «Πράσινα Σημεία» στον δήμο μας για την απόρριψη ογκωδών αντικειμένων

anakyklosh2 anakyklosh1

Ο Δήμος Ξάνθης εισάγει μια νέα πρωτοβουλία στις υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρει στους δημότες του, με τη δημιουργία «Πράσινων Σημείων». Μια πρωτοπόρα καινοτόμα και έξυπνη ιδέα, περιβαλλοντικά συμφέρουσα για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την οργανωμένη ανακύκλωση.

Το «Πράσινο Σημείο» είναι ένας χώρος όπου τοποθετείται ένα container τύπου “open top”, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να μεταφέρει και να εναποθέτει διάφορα ογκώδη υλικά, όπως έπιπλα, μεταλλικά αντικείμενα, στρώματα ή χαλιά, ένα χαλασμένο ποδήλατο, σκληρά πλαστικά που δεν είναι συσκευασίες, είδη υγιεινής κλπ προς επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση. Αυτά, είναι ορισμένα από τα είδη που θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στα συγκεκριμένα «Πράσινα Σημεία», τα οποία δεν συλλέγονται από τα υφιστάμενα συμβατικά συστήματα συλλογής απορριμμάτων.

Τα «Πράσινα Σημεία» βρίσκονται:

Πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Σταυρούπολης, όπου θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Σταυρούπολης και Κομνηνών.

Στη διασταύρωση του Καρυόφυτου, επί της εθνικής οδού, όπου θα εξυπηρετούνται  οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Δαφνώνα, Καρυόφυτου,  Νεοχωρίου και Πασχαλιάς.

Στο Πετροχώρι, στα όρια του οικισμού στην ευθεία πάνω από την πλατεία.

Στο Εύμοιρο, στα όρια του οικισμού και στην συμβολή του με τον νέο οικισμό των Ποντίων.

Στα Κιμμέρια, επί της επαρχιακής οδού στην έξοδο από τον οικισμό προς την Λευκόπετρα.

Σχετικά Άρθρα