Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Chef Σάκης Γκαγκάνης μαγείρεψε τον χειροποίητο Ξανθιώτικο τραχανά της “Σοφίας Γεύσεις” (pics)

 sofias gkakalhs (6) sofias geyseis sofias gkakalhs sofias gkakalhs (1) sofias gkakalhs (2) sofias gkakalhs (4) sofias gkakalhs (5)

Ο chef Σάκης Γκαγκάνης που ήταν φιλοξενούμενος στην έκθεση Θράκη 2015 επέλεξε και μαγείρεψε τον Ξανθιώτικο τραχανά της Σοφία Σεβαστού (ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ) φτιάχνοντας ζωντανά για τους επισκέπτες ένα εκπληκτικό «τραχανότο».

Το εργαστήριο της Σοφίας Γεύσεις βρίσκεται στο Σούνιο Ξάνθης, και δημιουργήθηκε με στόχο να αναβιώσει και να διατηρήσει τη Θρακιώτικη γαστρονομία με παραδοσιακές συνταγές, όπως οι χυλοπίτες, οι τραχανάδες, το κους κους, οι χυλοπίτες λαχανικών, πάντα με αγνές πρώτες ύλες και χωρίς χρωστικές και συντηρητικά.

Οι παλιές συνταγές τηρούνται, αλλά υπάρχουν και καινούργιες, όπως οι χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς, με παντζάρι ή με σπανάκι. Στην έκθεση Θράκη 2015 όπου συμμετείχε η Σοφία Σεβαστού με το εργαστήρι της «Σοφίας Γεύσεις», μπορούσαν οι επισκέπτες να δουν και να προμηθευτούν όλα τα τοπικά ζυμαρικά πέτουρα Ξάνθης, γιουφκά, γλυκό θρακιώτικο τραχανά με ταχίνι και λαχανικά (ένα προϊόν που συνήθιζαν από παλιά να δίνουν στα μωρά και στα μικρά παιδιά, ως ιδιαίτερα θρεπτικό), ξινό τραχανά γαλατένιο ή γιαουρτένιο (με γιαούρτι αγελάδος).

Το τραχανότο λοιπόν που μαγείρεψε ο Chef Σάκης Γκαγκάνης ήταν εκπληκτικό!!! Μάλιστα όπως μου είπε και ο ίδιος είναι από τους λίγους τραχανάδες με τόση γεύση που έχει δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια… Σας τον συνιστώ ανεπιφύλακτα…

Σχετικά Άρθρα