Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ο Τσιακίρογλου συγχαίρει τον Δημαρχόπουλο

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Ξάνθης Σταυρούπολης και ο Σωτήρης Τσιακίρογλου, αποδέχονται την ετυμηγορία των συνδημοτών που επέλεξαν με την ψήφο τους στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, να εκλέξουν στη θέση του δημάρχου Ξάνθης τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και συγχαίρει τον νικητή.

Οι πολίτες της Ξάνθης και της Σταυρούπολης, αλλά και των υπόλοιπων χωριών και οικισμών του δήμου, όρισαν με την επιλογή τους νέο δήμαρχο όχι όμως και μια νέα δημοτική αρχή. Ευελπιστούμε ότι οι λαμβάνοντες την εντολή, θα αφήσουν πίσω τις ξεπερασμένες λογικές και τις αλαζονικές συμπεριφορές των προκατόχων τους και θα σεβαστούν όπως και μείς, την ετυμηγορία αυτή καθεαυτή. Οφείλουν όμως επίσης, αναλογιζόμενοι το αποτέλεσμα, να της αποδώσουν την σημασία και την βαρύτητα που της αναλογεί.

Αναμένουμε, όπως όλοι οι συνδημότες, την δρομολόγηση όλων εκείνων των παρεμβάσεων που θα κάνουν τις δεσμεύσεις πράξη και τις υποσχέσεις πραγματικότητα. Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, από την θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εάν διαπιστώνουμε ότι οι προσπάθειες κατατείνουν σ’ αυτό τον στόχο, θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες άσκησης εποικοδομητικής πολιτικής, προς όφελος της κοινωνίας κι όχι άσκησης μιας στείρας κοντόφθαλμης και συνάμα  αναποτελεσματικής αντιπολίτευσης. Εάν όμως, όπως απευχόμαστε τόσο εμείς όσο και η ολότητα των  σκεπτόμενων πολιτών, φανούν ανακόλουθοι δεσμεύσεων και πράξεων ή ακολουθήσουν γνωστές παρελκυστικές τακτικές, η αντίδρασή μας πάντα μέσα στις δυνατότητες του θεσμικού μας ρόλου, θα είναι απηνής και ανηλεής. Σκοπό θα έχει να καταδείξει έστω και κατόπιν εορτής, αυτό που σε αντίστοιχες  περιπτώσεις επικαλείται ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και που δυστυχώς για ακόμη μια φορά δεν συλλογίστηκε νωρίτερα.  «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μηδέ την γνώμη άλλαξε , μηδέ την κεφαλή του».

Σχετικά Άρθρα