slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Ο ΤΑΠ εκπαιδεύει μια γενιά μηχανικών στην τεχνολογία «Φυσικού Αερίου»

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του ΤΕΙ ΑΜΘ σε συνεργασία με τον ΤΑΡ «Τεχνολογία Φυσικού Αερίου». Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς εξειδικευμένων στελεχών, πλήρως καταρτισμένων στη λειτουργία και ασφάλεια των αγωγών φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα είναι σπονδυλωτό και συνδυάζει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε βασικές και προηγμένες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, το απαρτίζουν 5 συνολικά ενότητες:

  • Γενικές Αρχές Τεχνολογιών Φυσικού Αερίου
  • Λειτουργία Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου
  • Συντήρηση Αγωγών και Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου
  • Επιθεώρηση Αγωγών και Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου
  • Ασφάλεια Αγωγών Φυσικού Αερίου και Προστασία Περιβάλλοντος

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει 6 υποενότητες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από 1 ενότητα έως και τις 5 προαναφερόμενες, δηλαδή όλο το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 500 ωρών ανά έτος. Η πρωτοβουλία θα έχει διάρκεια 2 ακαδημαϊκών ετών και χρηματοδοτείται από τον ΤΑΡ, στο πλαίσιο προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που το έργο υλοποιεί στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός. Τη διαχειριστική υποστήριξη έχει αναλάβει το Ίδρυμα Μποδοσάκη, συνεργάτης του ΤΑΡ για την πραγματοποίηση επενδύσεων του έργου στις τοπικές κοινότητες.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες όσον αφορά την έναρξη, υλοποίηση και διεξαγωγή του προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα