Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο 5 ο φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής της Καβάλας (βιντεο)

«Δεν υπάρχει αναπτυξιακός σχεδιασμός- Πρέπει να προστεθεί καινοτομία και γνώση»

 theodorakhs kabala 5o festibal biomhxanikhs plhroforikhs (8) theodorakhs kabala 5o festibal biomhxanikhs plhroforikhs theodorakhs kabala 5o festibal biomhxanikhs plhroforikhs (1) theodorakhs kabala 5o festibal biomhxanikhs plhroforikhs (2) theodorakhs kabala 5o festibal biomhxanikhs plhroforikhs (3) theodorakhs kabala 5o festibal biomhxanikhs plhroforikhs (4) theodorakhs kabala 5o festibal biomhxanikhs plhroforikhs (5) theodorakhs kabala 5o festibal biomhxanikhs plhroforikhs (7)

Στην Καβάλα βρέθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος “Το Ποτάμι” Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να δώσει το παρόν στην τελευταία ημέρα του 5 ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, στον εκθεσιακό χώρο “Απόστολος Μαρδύρης”. Ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος βράβευσε τις κορυφαίες εργασίες σπουδαστών που εκτέθηκαν στο φεστιβάλ, μίλησε ενώπιον των εθελοντών (στο κοινό ήταν και η συντονιστική επιτροπή της Ξάνθης) και των άλλων παρευρισκόμενων για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ενώ σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε:

– την σημασία της έλλειψης αναπτυξιακού σχεδιασμού για την Ελλάδα,

– την ανάγκη για να ενισχυθεί η καινοτομία και να γίνει μια ουσιαστική επένδυση στην γνώση,

– την ανάγκη για να συνδεθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα,

την ανάγκη να μειωθούν κάποιοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές και το κόστος της ενέργειας για τις επιχειρήσεις,

– την ιδιαιτερότητα της παράταξής του, την οποία χαρακτήρισε “ανοιχτή πλατφόρμα για την συμμετοχή κόσμου και εθελοντών, χωρίς γραφεία, με υποψήφιους βουλευτές που θα προκύψουν από τις προτάσεις της ελληνικής κοινωνίας”

– την αντίθεσή του για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, αλλά και την αντίθεσή του στην στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,

– την άποψή του ότι ο κόσμος θα γυρίσει την πλάτη του στην “Χρυσή Αυγή”,

– την πεποίθησή του ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων γεμίζουν με ευθύνη την παράταξη, και

– την άποψη ότι “ο αγωγός φυσικού αερίου TAP πρέπει να περάσει από την Μακεδονία. Δεν μπορούμε να αρνούμαστε κάτι που θα ενισχύσει την δύναμη της περιοχής. Το πού θα περάσει ο αγωγός δεν θα το αποφασίσω εγώ αλλά οι άνθρωποι της περιοχής και οι φορείς. Η λογική «να έχουμε ενεργειακούς κόμβους αλλά να ίπτανται πάνω από τα εδάφη μας» δεν είναι σωστή.”

Σχετικά Άρθρα