Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ στο Πολυτεχνείο Ξάνθης !

Έκλεισε τον φετινό κύκλο εκπαιδευτικών επισκέψεων

 ΠΗΓΑΣΟΣ -ΔΠΘ

Με μια λαμπρή από κάθε άποψη εκδήλωση, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ο Ποδηλατικός σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ την φετινή χρονιά, σε ότι αφορά τις εκπαιδευτικές ενημερωτικές επισκέψεις. Ο Ξανθιώτικος σύλλογος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ. και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για το περιβάλλον, παραβρέθηκε και μίλησε στους φοιτητές για το ποδήλατο.

Ο αθλητισμός μέσα από τη ποδηλασία, η αστική καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο, οι δράσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ, αλλά και η πολυποίκιλη σύνδεση του ποδήλατου με την πόλης της Ξάνθης (τουρισμός, προοπτικές κα), αποτέλεσαν τις διαθεματικές ενότητες ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος και κοσμήτορας του τμήματος Κ. Ουζούνης καλωσόρισε και προλόγισε, αναφερόμενος στην επιτακτική ανάγκη διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την αξιόλογη συμβολή του ΠΗΓΑΣΟΥ στην προώθηση του πλέον ενδεδειγμένου μέσου μετακίνησης, του ποδήλατου.

Οι  καθηγητές   Ι. Νικολάου και Α. Σταματελάου ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, ενώ συμφωνήθηκε η παρουσία του ΠΗΓΑΣΟΥ στην έναρξη του ακαδημαϊκού  έτους, προκειμένου να δίνεται στους νεοεισαχθέντες φοιτητές μια άλλη οπτική ματιά της Ξάνθης, μέσα από την ξενάγηση με ποδήλατο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον πρόεδρο Β.Ποιμενίδη να προτρέπει όλους να ασχοληθούν και να γνωρίσουν το ποδήλατο στην Ξάνθη μέσα από τον ΠΗΓΑΣΟ και τις οργανωμένες ποδηλατο-δράσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα ενημέρωσης του ΠΗΓΑΣΟΥ, έκλεισε μια σειρά από ενημερωτικές εμφανίσεις και παρουσιάσεις, που ξεκίνησαν από τον Μάρτιο, επισκεπτόμενοι περισσότερα από 15 δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, όπως και νηπιαγωγεία. Στην μεγάλη λίστα του ΠΗΓΑΣΟΥ συμπεριλήφθηκε φέτος και η Α’/θμια Εκπ/ση Χρυσούπολης, καθώς ο σύλλογος θέλησε να τιμήσει συμβολικά την συνεισφορά και συμμετοχή των αθλητών από τη  γειτονική πόλη, στις αγωνιστικές τάξεις του Ξανθιώτικου σωματείου.

Μεταξύ των άλλων ο σύλλογος παραβρέθηκε σε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Άβδηρα και Σέλερο, ενώ το ραντεβού σε τουλάχιστον 10 σχ. μονάδες, μετατέθηκε για την επόμενη σχ. χρονιά.

Οι ποδηλατο-δράσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι με τις βραδινές ποδηλατο-πορείες εντός πόλης, να γίνονται κάθε Τετάρτη από την κεντρική πλατεία (21.00), ενώ δεν λείπουν και τα ξεχωριστά happening, όπως βόλτες στην πανσέληνο, εκδρομές με τα ποδήλατα στα αυτοκίνητα, συμμετοχή σε βραδινές βόλτες γειτονικών συλλόγων (Πέμπτη στην Αλεξ/πολη- Παρασκευή στην Κομοτηνή).

Σχετικά Άρθρα