slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Ο Μακάριος Λαζαρίδης “άκουσε” τους Στρατιωτικούς της Καβάλας. Θα μεταφέρει τα προβλήματά τους στον Κυριάκο

Με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριο Λαζαρίδη, συναντήθηκε, την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.) , αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και το Γενικό του Γραμματέα.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ενα πολύ καλό και θερμό κλίμα. Η αντιπροσωπεία μας ενημέρωσε τον κ. Λαζαρίδη για την αναγκαιότητα ύπαρξης της συλλογικής έκφρασης των στρατιωτικών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τους σκοπούς ίδρυσης της Ένωσής μας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, η αντιπροσωπεία μας τον ενημέρωσε, για τα θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς, που υπηρετούν στις Μονάδες, η έδρα των οποίων βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ο ίδιος δε δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επίλυσής τους ενημερώνοντας σχετικά τον Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, κ. Βασίλη Κικίλια. Ο κ. Λαζαρίδης μας μετέφερε το συνεχές ενδιαφέρον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίλυση προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης μας ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που εδώ και πέντε μήνες κρατούνται παράνομα στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.

Θέματα στα οποία έγινε ενημέρωση, μεταξύ των άλλων, ήταν:

-​​Πιστή εφαρμογή του νομοθετημένου ωραρίου εργασίας και της απαλλαγής που δικαιούνται τα στελέχη μετά την εκτέλεση των υπηρεσιών.

-​Υλοποίηση της εδώ και 2 χρόνια ψηφισθείσης αποζημίωσης για τη νυχτερινή εργασία των στρατιωτικών, αλλά και την επέκταση του μέτρου για ολη την υπερωριακή εργασία μας.

-​Συμμετοχή εκλεγμένων αντιπροσώπων μας στις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας των στρατοπέδων, όπως ισχύει για όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-​Αλλαγή του ισχύοντος ασφαλιστικού σχετικά με το ηλικιακό όριο αποστρατειών των συναδέλφων μας Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ).

-​Βαθμολογική εξέλιξη καταταγέντων ΑΣΣΥ ΄91 και μετέπειτα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση ότι οι επαφές θα συνεχιστούν, με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και ενημερώσεις, όποτε κριθεί αναγκαίο και πάντα με γνώμονα τη γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση των διαφόρων θεμάτων που θα προκύψουν.

Σχετικά Άρθρα