slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Μέτιος φτιάχνει Περιφερειακή Τράπεζα ΑΜΘ

Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τους Προέδρους των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δράμας και Έβρου κ.κ. Χαράλαμπο Αλεξανδρίδη και Σταύρο Σταυράκογλου. Θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία Περιφερειακής Τράπεζας στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Με το πέρας της συνάντησης οι κ.κ. Μέτιος, Αλεξανδρίδης και Σταυράκογλου προέβησαν στην ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

«Μετά από 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Δράμας και Έβρου απoφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ένα κοινό περιφερειακό τραπεζικό σχήμα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το εγχείρημα αυτό, που ξεκίνησε λίγους μήνες νωρίτερα με κοινή πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και των Προέδρων των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δράμας και Έβρου κ.κ. Χαράλαμπου Αλεξανδρίδη και Σταύρου Σταυράκογλου, έχει στόχο τη δημιουργία μιας Περιφερειακής Τράπεζας που θα στηρίξει την ανάπτυξη στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες έχουν γνώση της τοπικής οικονομίας, των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών των τοπικών επιχειρήσεων και για αυτό είναι σε θέση να προσαρμόζονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στις αλλαγές που συντελούνται στην τοπική αγορά.

Με τη συγχώνευση των δύο Συνεταιριστικών Τραπεζών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το παραπάνω πλεονέκτημα ενισχύεται σημαντικά καθώς δημιουργείται μια ενιαία περιφερειακή Τράπεζα που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τους τοπικούς πόρους, να συνενώσει τις τοπικές οικονομικές δυνάμεις, να εκφράσει την περιφερειακή συνείδηση και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για το σύνολο της Περιφέρειας.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η νέα Τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα προχωρήσει στην ίδρυση τριών νέων καταστημάτων στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν καταστήματα και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

Η δημιουργία Περιφερειακής Τράπεζας είναι ένα σημαντικό βήμα για την τοπική ανάπτυξη και καλούμε την επιχειρηματική κοινότητα, τους φορείς και την κοινωνία της Περιφέρειας να την στηρίξουν.»

Σχετικά Άρθρα