Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ο «ΚΑΡΙΟΚΑΣ» Στέλιος Αρσενίου

Arsenioy stelios

Σάββατο περασμένης εβδομάδας 5 – 4- 2014 πρωΐ. Άφησα τους μπακλαβάδες, τους συντρόφους μου στο εργαστήριο, τραβόντας προς την κεντρική μας πλατεία. Περίμενα ένα λεωφορείο από τη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στη Λέσχη του Δ΄ Σώματος Στρατού, είδα πως γίνονταν προγραμματισμένη αιμοδοσία από το Σύλλογο Τοξοτών. Αυτή τη δουλειά δεν την ξέρω. Πήγα να δώ από κοντά πως γίνεται.

Πόσο κοντά είναι δηλαδή μία αιμοδοσία με μία μαρέγκα, ή ένα σάμαλι. Όταν πλησίασα στο χώρο του project, διαδικασίας στα αγγλικά, είδα μέλη του Συλλόγου Τοξοτών, αιμοδότες, ιατρικό team, ομάδα στα αγγλικά, ασκούς περισυλλογής αίματος, πορτοκαλάδες, κουλουράκια, κρεββάτια εκστρατείας.

Στο βάθος, μπαίνοντας αριστερά, ο επίτιμος υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Δημοτικός Σύμβουλος, φανατικός φίλος, μέλος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης Νίκος Φωτιάδης,τα έλεγε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Παπαχρόνη, τον άνθρωπο που παρέλαβε με τους συνεργάτες του στο Διοικητικό, πρώτο στην Ελλάδα τον Σύλλογο Αιμοδοτών, κάνοντάς τον πρώτο με διαφορά έτους φωτός από τον οποιονδήποτε δεύτερο.

Για να μή με τρώει η περιέργεια πήγα δίπλα τους να μαθαίνω από πρώτο χέρι. Στρατηγός : Στέλιο καλημέρα. Θα πιείς ένα καφέ; Στέλιος : Νίκο ευχαριστώ, μετά χαράς. Κακκό κάνει, καλό δεν κάνει.  Πρόεδρος ; Δεν νομίζω να ήρθες να δώσεις αίμα. Στέλιος : Όχι Γιάννη. Τέτοια πράγματα εγώ τα αποφεύγω. Στρατηγός ; Έχουμε, κατά λάθος, κανένα ευχάριστο; Στέλιος : Μου θυμίζεις τον αείμνηστο καθηγητή των αγγλικών Αρτέμη Κετσελίδη.

Πρόεδρος ; Τα ευχάριστα για τον Στέλιο και την συντεχνία του θα είναι τώρα με το Πάσχα και τον Άη – Γιώργη. Στρατηγός : Βλέπεις για τον τόπο τίποτα μεγαλειώδες; Στέλιος ; Μιά μεγάλη ευκαιρία, με το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Στη χώρα των Καριόκας, θα βρεθεί λόγω Βασίλη Τοροσίδη η πόλη της Καριόκας. Όσο απίθανο και να ακούγεται, είναι πρώτης τάξης ευκαιρία ο συγχνωτισμός, η επικοινωνία των Καριόκας, με την μικρή τηρουμένων των αναλογιών πόλη της Καριόκας, την Ξάνθη. Ευρύτερα την Ελλάδα. Βάζει τις διπλωματικές του υπηρεσίες, ο Γιώργος Γκιρτζίκης, επιτρέπει η Ε. Π. Ο. στον Τοροσίδη να προσφέρει Καριόκες στους Καριόκας, μας μαθαίνουν και οι κουφοί πετεινοί σε όλη τη Γή. Έτσι απλά. Χωρίς πολλά έξοδα.

Στρατηγός : Άν κάπου κατά κει είναι και ο Πελέ με μιά Καριόκα στο χέρι λέγοντας επιδεικτικά ΞΑΝΘΗ = ΚΑΡΙΟΚΑ, τελείωσαν όλα. Πρόεδρος : Η Μπέττυ Μαγγίρα θα χρειαστεί; Στρατηγός : Εκείνη τη στιγμή όχι. Ο Τοροσίδης με τον Πελέ είναι υπεραρκετοί. Αργότερα θα χρειαστούν όλοι όσοι μπορούν να παίξουν μπαλλίτσα όπως λέει ο Νίκος Αλέφαντος.

Σάββατο 5 – 4 – 2014 πρωΐ.

Στο περιθώριο προγραμματισμένης αιμοδοσίας στη Λέσχη Αξιωματικών Ν. Ξάνθης. Τρεις ΚΑΡΙΟΚΑΣ με πολύ απλά λόγια, λακωνικά, έβαλαν στο κάδρο πρόσωπα και πράγματα ικανά να συμβάλλουν στην αίγλη, την ακτινοβολία της πόλης. Ένας τέταρτος, ο Θανάσης Μουσόπουλος ίσως, θα χρειαστεί να ΄΄δέσουν ΄΄ οι έννοιες.

Χιλιομετρικά, είμαστε πολύ μακριά. Εννοιολογικά, πολύ περισσότερο Ιστορικά, είμαστε δίπλα – δίπλα. Τί λέτε; Δεν το ψάχνουμε λίγο; Στο κάτω- κάτω δεν κοστίζει.

 

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα