ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Ο Θωμάς καθάρισε την παραλία του χωριού του στον Τόπειρο

topeiros katharismos paralion (7) topeiros katharismos paralion topeiros katharismos paralion (1) topeiros katharismos paralion (2) topeiros katharismos paralion (3) topeiros katharismos paralion (4) topeiros katharismos paralion (5) topeiros katharismos paralion (6)

Πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Τοπείρου ο καθαρισμός των παραλιών Μαγγάνων– Ερασμίου. Συμμετείχαν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ’ τάξης δημοτικών σχολείων μαζί με τους Δασκάλους τους, τον Δήμαρχο Θωμά Μίχογλου και την Αντιδήμαρχο Ειρήνη Θεοδωρακάκη. Όπως τόνισε στους μικρούς μαθητές ο Δήμαρχος, σκοπός μας είναι πρώτα η εμπέδωση του πνεύματος εθελοντισμού για την καθαριότητα όχι μόνο των παραλιών αλλά και των Δημόσιων χώρων που εμείς οι ίδιοι ζούμε και κατά δεύτερον να μάθουν τα παιδιά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια και ειδικά τα πλαστικά, τα οποία δυστυχώς έχουν την ικανότητα να μην διαλύονται με το πέρασμα των χρόνων. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος διάσπασης μιας πλαστικής συσκευασίας ( σακούλας – μπουκαλιού ) είναι 10 έως 50 χρόνια ενώ ενός  γυάλινου μπουκαλιού είναι 500 χρόνια!

Οι μικροί μαθητές προμηθεύτηκαν από τον Δήμο προστατευτικά γάντια και σακούλες απορριμμάτων και  με την καθοδήγηση και την συμμετοχή και των δασκάλων, του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου μάζεψαν αρκετά σκουπίδια ( κυρίως πλαστικά ). Στην παραλία Μαγγάνων η οποία και φέτος κατέκτησε την Γαλάζια σημαία, την βοήθεια τους, έδωσαν και άνδρες του Λιμενικού Σώματος αποδεικνύοντας πρώτα στα παιδιά ότι η διατήρηση της καθαριότητας είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων μας.

Ο Δήμαρχος φανερά ικανοποιημένος και αφού μάζεψε και αυτός πολλά πλαστικά σκουπίδια, ευχαρίστησε τα παιδιά και τα προσέφερε σάντουιτς, χυμούς και νερά. Μπορεί αυτή ή κίνηση να ήταν μικρή μπροστά στο πρόβλημα των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης η συμβολική όμως σημασία ειδικά για τα παιδιά των σχολείων του Δήμου ήταν τεράστια.

Σχετικά Άρθρα