slider Τελευταία Νέα

Ο ΕΕΣ τμήμα Ξάνθης παρουσίασε Α΄ βοήθειες στα Άβδηρα

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αβδήρων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2018 σε μέλη των Συλλόγων Γυναικών του Δήμου, αλλά και σε απλούς πολίτες,  παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών, σχετικά με περιστατικά όπως Απώλεια Αισθήσεων, Καρδιοαναπνευστική Αναζοωγόνηση (ΚΑΑ), Πνιγμονή και αντιμετώπιση Τραυμάτων και Αιμοραγιών.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Ξάνθης, έπειτα από αίτημα των διοργανωτών, ανταποκρίθηκε θετικά στην διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης, με την διάθεση 2 εκπαιδευτών και κατάλληλου εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Στόχος της παρουσίασης ήταν η ευαισθητοποίηση και ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης διαφόρων επειγόντων καταστάσεων, που αφορούν τις Πρώτες Βοήθειες από τους πολίτες, αντιλαμβάνοντας έτσι, την σπουδαιότητά τους.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και προβληματισμοί που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι, ενώ εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες προς  τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για το έργο που επιτελεί.

Παρόντες ήταν, ο κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος,  Δήμαρχος του Δήμου Αβδήρων, ο κ. Δημήτριος Πετρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος, ο κ. Λεωνίδας Ξανθόπουλος Αρχηγός και Εκπαιδευτής του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ Ξάνθης και ο κ. Συμεών Ιορδανόπουλος Υπαρχηγός και εκπαιδευτής του Σώματος,

Το Τμήμα Ε.Ε.Σ Ξάνθης , ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Αβδήρων, για τη διάθεση της αίθουσας του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών Βαλκανικών Χωρών, στη Γενισέα Ξάνθης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κατά άψογο τρόπο η παρουσίαση αυτή, καθώς επίσης και για τη δωρεά ενός Φαρμακείου/ALS, προς το Σώμα Σαμαρειτών Ξάνθης. Η παραπάνω ενέργεια αποδεικνύει εμπράκτως την ευαισθητοποίηση και την αρωγή του Δήμου στο σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου.

Σχετικά Άρθρα