slider Ατζέντα Τελευταία Νέα

Οι δράσεις της εβδομάδας από την ΦΕΞ. Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ συνεχίζει τον κύκλο προβολών «Ο Κινηματογράφος των Δημιουργών».  Εκείνων των σκηνοθετών που σφράγισαν την τέχνη του κινηματογράφου. Τα έργα τους είναι σύνθετα δημιουργήματα που μέσα από την κατανόηση της γλώσσας τους μπορούμε όχι απλώς να δούμε μια ταινία, μα να νιώσουμε μια κινηματογραφική εμπειρία. Να γοητευτούμε και να συγκινηθούμε κρυφά.

Είσοδος ελεύθερη

 

Τις Τρίτες 19 & 26 Σεπτεμβρίου 2017

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Αφιέρωμα  στον   Ρομπέρ Μπρεσόν

Ο Ρομπέρ Μπρεσόν γεννήθηκε και πέθανε μαζί με τον 20ό αιώνα (1901-1999). Με μόλις 13 ταινίες ως πολύτιμη παρακαταθήκη οργάνωσε μία από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις που θα γνώριζε ο δυτικός πολιτισμός. Αυτή που θα χώριζε την ιστορία της έβδομης τέχνης στην μέση. Πριν τον Μπρεσόν υπήρχε μόνο «σινεμά» δηλ. το κινηματογραφημένο θέατρο. Μετά τον Μπρεσόν υπάρχει μόνο «κινηματογράφος» στην κυριολεκτική του έννοια, ως γραφή με εικόνες. Ο κινηματογράφος του υπήρξε πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Τόσο ελλειπτικός και ταυτόχρονα τόσο πλήρης, που πρέπει να φυλάσσεται όπως όλα τα μεγάλα έργα τέχνης που κάποτε προσπάθησαν να ξανασυστήσουν τον κόσμο από την αρχή.

 

2-3 πράγματα που ξέρω για… τις πόλεις

Οι προσκεκλημένοι μας παρουσιάζουν 2-3 πράγματα που θα βοηθήσουν στην κατανόηση «των πόλεων».

Είσοδος ελεύθερη

 

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

[20.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

«Η ορεινή Θράκη στην αρχαιότητα»

Με τον Διαμαντή Τριαντάφυλλο, Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων

 

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο

Τις Πέμπτες 21 & 28 Σεπτεμβρίου 2017

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης  & της ΦΕΞ  οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο. Με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β΄θμιας Εκπαίδευσης

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 25410 25421- 6932451755

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα