Lifestyle Τελευταία Νέα

Οι Έλληνες διαπρέπουν στα φετινά Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca στο Βατικανό

Νέες βραβεύσεις το Σάββατο 8 Νοεμβρίου

 ellines

Τρείς Έλληνες βραβεύονται στην λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, στις 17.30 που θα πραγματοποιηθεί στην Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό.

Για την εξαίρετη πορεία του στο χώρο της Ιατρικής Επιστήμης και το τεράστιο εθελοντικό του έργο, βραβεύεται με το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, ο Καθηγητής Παιδοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αυξέντιος Καλαγκός. Ο οικουμενικός Έλληνας γιατρός δημιούργησε το πρωτοποριακό δαχτυλίδι «Kalangos Ring» που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας και με αυτή τη μέθοδο έχουν σωθεί χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο. Είναι ο ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Coeurs pour tous» στην Ελβετία (Καρδιές για όλους), και χειρουργεί με την ομάδα του στις πιο αντίξοες συνθήκες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, αλλά και σε άλλες όπως είναι η Γεωργία και η Σερβία, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα γιατρούς αυτών των χωρών. Μέχρι σήμερα έχει χειρουργήσει 16.000 άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο αφιλοκερδώς.

Βραβείο Παιδαγωγικών Επιστημών θα απονεμηθεί στον Αρχιμανδρίτη & Διδάκτορα του ΕΚΠ, Απόστολο Καβαλιώτη για τις εκπαιδευτικές του μελέτες για τον μητρικό θηλασμό (Βραβείο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), τον αυτισμό, τα παιδιά με αναπηρία, την δράση του στην Εκπαίδευση και για το ασύνορο φιλανθρωπικό του έργο σε όλες τις γωνιές της γης.

Δίπλωμα «αξίας» θα λάβει ο Οικονομολόγος & Ιδιωτικός Αστυνομικός Γιώργος Τσούκαλης για την μεγάλη του συμβολή στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας. Χιλιάδες αρχαιότητες ανεκτίμητης αξίας επαναπατρίστηκαν με προσωπική του πρωτοβουλία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ζωή του.

To Premio Assoluto (Απόλυτο Βραβείο) θα παραλάβει ο 16χρονος Αμερικανός Jacob Barnett με αυτισμό, ιδιοφυία στα μαθηματικά και στη φυσική, ερευνητή στο Perimenter Institute στον Καναδά με IQ υψηλότερο του Αϊνστάιν. Ο Jacob  υποστηρίζει ότι μια ημέρα να διαψεύσει τη Θεωρία της Σχετικότητας του Einstein. Ο Jacob είναι λάτρης της Ελλάδας και του αρχαίου φιλοσόφου και μαθηματικού Πυθαγόρα.

Βραβεία νέων θα δοθούν: Βραβείο Μουσικής στην 10χρονη σοπράνο από την Ολλανδία, με την σπουδαία φωνή Amira Willighagen,  Βραβείο Περιβάλλοντος στην Μεξικανή Maritza Morales Casanova για τη δημιουργία του πάρκου Ceiba Pentandra, μέσω του οποίου νέοι και δάσκαλοι παίρνουν μέρος στην καταπολέμηση στην καταπολέμηση περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη. Βραβείο Ηθοποιίας στον ηθοποιό και σκηνοθέτη από την Γαλλία, Flavio Parenti, πρωταγωνιστή της ταινίας ‘To Rome with Love” του Woody Allen, Βραβείο Αθλητισμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης από την Ρωσία, Anisiia Neborako, και στον Danilo Ferrari, με τετραπληγία που μιλά μόνο με το μάτια, το Βραβείο Δημοσιογραφίας.

Σημαίνουσες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της πολιτικής θα λάβουν Ειδικά Βραβεία, μεταξύ αυτών με το Βραβείο Πολιτισμού θα τιμηθεί ο αμερικανός Καρδινάλιος Raymond Leo Burke.

Η Γενική Γραμματέας των Βραβείων, Αρχαιολόγος – Δημοσιογράφος Βίκυ Μπαφατάκη και ο διάσημος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων, δήλωσαν ότι η Ελλάδα για άλλη μια φορά συστήνει σπουδαίες προσωπικότητες από όλους τους τομείς στην παγκόσμια κοινότητα και γίνεται εφαλτήριο φιλίας των λαών. Επίσης ότι όλοι οι Έλληνες εθελοντές δίνουν δυναμικά το παρόν στον πολιτιστικό, επιστημονικό και κοινωνικό εθελοντισμό με πολυεπίπεδες δράσεις σε όλον τον πλανήτη.

Τα φετινά Βραβεία για την εκδήλωση φιλοτέχνησε ο Έλληνας γλύπτης Γιάννης Μπάρδης. Την Ελληνική αποστολή ντύνει η εταιρία υψηλής ραπτικής ‘Αρσινόη της Θράκης’ σε σχέδια Κατερίνας Σαακίδου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παίξει η σολίστ του ακορντεόν και μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια.

Σχετικά Άρθρα