slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ξεφτίλα!!! Αστυνομικοί της Ξάνθης προσπαθούν με ίδιους πόρους και χορηγίες να καλύψουν υλικοτεχνικές ελλείψεις της υπηρεσίας…

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αν. Δημοσχάκη στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του μας αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα. Kατέθεσα στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας υπόμνημα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης σχετικά με τα προβλήματα της Δ.Α. Ξάνθης.

Συγκεκριμένα με την επιστολή υπογραμμίζεται το σημαντικότατο αίτημα για επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα του Σώματος το οποίο λειτουργούσε αδιαλείπτως από το 1996 έως το 2012. Για λόγους προσωρινής χρήσης παραχωρήθηκαν οι εγκαταστάσεις του για να μετατραπεί σε ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Αν και οι λόγοι αυτοί από το 2015 εξέλιπαν, η σχολή δεν έχει επαναλειτουργήσει ακόμα με ευθύνη της κυβέρνησης.

Στην επιστολή επίσης αναφέρεται το ζήτημα της υποστελέχωσης της Δ.Α. Ξάνθης, ως συνέπεια της δημιουργίας νέων υπηρεσιών αλλά και της αναδιάρθρωσης των δομών της ΕΛ.ΑΣ. στον Νομό, καθώς υλοποιήθηκαν χωρίς την συνεπακόλουθη αύξηση των οργανικών θέσεων.

Τέλος τονίζεται η έλλειψη υλικοτεχνικού υλικού, την οποία προσπαθούν οι αστυνομικοί να καλύψουν με ίδιους πόρους και χορηγίες.

Σχετικά Άρθρα