Ατζέντα Τελευταία Νέα

Ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται τα μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου στην Κομοτηνή

Εδώ και τρεις εβδομάδες ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου του Δήμου Κομοτηνής στο πλαίσιο του αντίστοιχου προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Λόγω αυξημένης ζήτησης έχουν δημιουργηθεί δύο τμήματα και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα, σε αίθουσα του Πολυλειτουργικού κέντρου του Δήμου.

Οι ενθουσιώδεις σπουδαστές της ποντιακής έχουν την τύχη να έχουν στο τιμόνι μια σπουδαία δασκάλα, γνωστή στον ποντιακό χώρο από το πλήθος των θέσεων, από τις οποίες έχει υπηρετήσει και υπηρετεί ακόμα τον ποντιακό ελληνισμό. Μέλος των Δ.Σ. της ΠΟΕ και της ΔΙΣΥΠΕ, πρόεδρος του ΣΠοΣ ΑΜΘ και πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου, η κα Χρύσα Μαυρίδου έχει αναλάβει το έργο της με υπευθυνότητα και με αγάπη, παρακολουθώντας και η ίδια, με ενθουσιασμό και με δέος, την γνωριμία των νεοτέρων άλλα και των μεγαλυτέρων Ποντίων με την παραδοσιακή λαλιά τους.

Με “όπλο” το εγχειρίδιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκπαιδευτικών και την δική της πείρα και εμπειρία, ξεκίνησε με τους μαθητές της το ταξίδι της γνώσης και τον αγώνα ενάντια στην λήθη, γιατί μόνο στα ποντιακά μπορεί να εκφραστεί μια ποντιακή καρδιά… Πώς θα μαθάντς’ ποντιακά αν κι τραγωδείς’ ατά!

Σχετικά Άρθρα