slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ξεκάθαρη η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την ΣΕΚΑΠ και το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί…

Ξεκάθαρη είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει τελευταία στην πόλη μας και το τεράστιο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην ΣΕΚΑΠ.
Η θέση της ΝΔ συνοψίζεται στα παρακάτω:
Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της λειτουργίας της εταιρίας είναι για τη ΝΔ μια πολύ σημαντική υπόθεση. Ωστόσο η ΝΔ έχει σαφώς τοποθετηθεί και στη Βουλή ότι τάσσεται εναντίον της διαγραφής του προστίμου. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να έρθει η εταιρία σε επαφή με τις αρχές ώστε να καταστεί δυνατή η τμηματική, με δόσεις δηλαδή, καταβολή του προστίμου. Με αυτόν τον τρόπο:
1.    Η εταιρία θα διατηρηθεί ζωντανή, άρα και οι θέσεις εργασίες, οπότε οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν στη δουλειά τους.
2.    Τοπικοί παραγωγοί από την περιοχή (Ροδόπη-Ξάνθη κ.λ.π.) θα μπορούν να δίνουν στην εταιρία ένα μέρος της παραγωγής τους.
3.    Το δημόσιο συμφέρον δεν θα θιγεί διότι τελικά το πρόστιμο θα εισπραχθεί και δεν θα διαγραφεί, έστω και σε βάθος χρόνου.
 Η διαγραφή ενός προστίμου πέρα από τη βλάβη που προκαλεί στο Εθνικό Συμφέρον εγείρει και ζητήματα έμμεσων κρατικών ενισχύσεων. Ενίσχυση δηλαδή μιας εταιρίας έναντι μιας άλλης στον ίδιο κλάδο, κάτι που απαγορεύεται από την ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα