Οικολογία Τελευταία Νέα

Να συνεχιστεί η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης ζητά ο Δήμος Δράμας

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος και αποστολής του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης ως ΝΠ και την οριστική λύση του προβλήματος λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής: «Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης είναι ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης, προστασίας και ήπιας ανάπτυξης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, το οποίο σε μεγάλο βαθμό ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας και αποτελεί βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου μας.

Μέσα από την απρόσκοπτη λειτουργία του αναδεικνύεται ένας μοναδικός στην Ελλάδα φυσικός θησαυρός, που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης, ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Παρόλα αυτά τα πλεονεκτήματα ο Φορέας αντιμετωπίζει ένα άμεσο και σημαντικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου οι δυνατότητες σύμπραξης μεταξύ του Δήμου μας και του Φ.Δ.Ο.Ρ να αξιοποιηθούν στο έπακρο.

Το πρόβλημα αυτό αφορά στις συμβάσεις του προσωπικού που λήγουν όλες στο τέλος του έτους, παρά την τεχνογνωσία ,την εξειδίκευση και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί τα τελευταία χρονιά, και των οποίων την παράταση την ισχύος τους διεκδικούμε.

Προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να λήξει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Δήμου μας, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή συντασσόμενοι με τον πρόεδρο του Φορέα και απευθύνουμε τα ακόλουθα αιτήματα: 1. Συνέχιση της λειτουργίας του Φορέα διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, ως νομικού προσώπου, 2. Άμεση εγγραφή των ανελαστικών δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό, 3. Παράταση ισχύος των συμβάσεων του προσωπικού 4. Άμεση κατάργηση του νόμου 4109/2013 περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων των Φορέων διαχείρισης, 5. Οριστική λύση του προβλήματος λειτουργίας των Φορέων διαχείρισης Ως Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρούμε δεδομένη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Υπουργείου για το θέμα και ενώνουμε τη φωνή της κοινωνίας στα παραπάνω αιτήματα.

Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας για την ενεργή στήριξη και συμπαράστασή του.

Σχετικά Άρθρα