slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

Να δοθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο των τευτλοπαραγωγών που προμηθεύουν την ΕΒΖ

Να δοθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο που έχουν βρεθεί χιλιάδες τευτλοπαραγωγοί – προμηθευτές της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ζητάει ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Σύνδεσμος Αγροτικών  Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος)

Η κυβέρνηση, η διοίκηση και οι μέτοχοι της ΕΒΖ πρέπει να σταματήσουν να παίζουν “παιχνίδια” στις πλάτες χιλιάδων αγροτών, οι οποίοι εδώ και ένα μήνα ακούνε μόνο “υποσχέσεις” – χωρίς αντίκρισμα δυστυχώς – από τους… εμπλεκόμενους στο θέμα.

Με τις υποσχέσεις όμως δεν μπορούν να πληρωθούν, ούτε οι υπέρογκες και δυσβάσταχτες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ούτε καν τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης των οικογενειών τους.

Την ίδια στιγμή, η όλη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί και το αβέβαιο μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, απειλούν με…εξαφάνιση τον κλάδο, καθώς οι παραγωγοί, ύστερα από τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί οι παραγωγοί και την συνεχή μετατόπιση ευθυνών από τους διοικούντες, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αποφασίσουν να καλλιεργήσουν ξανά τεύτλα, λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι νέες σπορές.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται επιτακτική η άμεση πληρωμή των 10,2 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους τευτλοπαραγωγούς για την παραγωγή του 2017 και να ξεκαθαριστεί στη συνέχεια από την κυβέρνηση ποιό είναι το σχέδιό της για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Εμείς, ως Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. δεν πρόκειται να μείνουμε παρατηρητές μιας πολιτικής που διαρκώς συρρικνώνει τον αγροτικό τομέα και η οποία αποθαρρύνει την ενασχόληση χιλιάδων υφιστάμενων αλλά και μελλοντικών αγροτών με την παραγωγή ελληνικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ο Σύνδεσμος έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, καθώς μόνο με ισχυρή γεωργία και κτηνοτροφία μπορεί η χώρα μας να εξασφαλίσει μια μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα