Κόμματα Τελευταία Νέα

Ναι. Οι καθαρίστριες φταίνε για όλα

katharistries

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Τον αδίκησα τον Στουρνάρα και οφείλω να το παραδεχτώ.  Την περασμένη εβδομάδα, με τίτλο « Όλα καλά βρε Στουρνάρα. Αλλά μανιάτικο με τις καθαρίστριες;» έγραφα μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Στουρνάρα έχεις τρελαθεί εντελώς; Κοιμάσαι τη νύχτα και στους εφιάλτες σου βλέπεις τις καθαρίστριες με επικεφαλής την Κωστοπούλου; Στουρνάρα τάχεις χάσει τελείως; Τι απίστευτη εμμονή του υπουργείου Οικονομικών να μην εφαρμόζει την δικαστική απόφαση υπέρ των καθαριστριών». Κάτι ήξερε.

Ο Στουρνάρας μας «άφησε χρόνους» , ανέλαβε ο κ. Χαρδούβελης να «μας σώσει», ο Στουρνάρας πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος ( για να τη διοικήσει,  όχι για να τον βάλουν στο θησαυροφυλάκιο) και μάθαμε ότι  λάτρευε να τρώει «σούσι», ιδίως εκείνες τις δύσκολες και σκληρές νύχτες των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αντίθετα από τον  υφυπουργό του τον κ. Σταικούρα που προτιμούσε το… πιτόγυρο και τελικά, η Δικαιοσύνη… άλλαξε γνώμη.

Πέμπτη απόγευμα πληροφορήθηκα ότι οι ανώτατοι δικαστές του Αρείου Πάγου έκαναν τελικά δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Οι «ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ» αγνόησαν τον πρωτοδίκη, στάθηκαν στο πλευρό του Στουρνάρα και των υπολοίπων «περίεργων» και καταδίκασαν τις καθαρίστριες. Οι Καθαρίστριες επέμεναν στον αγώνα τους και δήλωναν αποφασισμένες να μην κάνουν πίσω.

Η «ευνομούμενη πολιτεία και κοινωνία μας» επέτρεψε  και πάλι  στις δυνάμεις των ΜΑΤ να προσπαθήσουν  να απομακρύνουν τις συγκεντρωμένες καθαρίστριες, οι οποίες συνέχιζαν  να διαμαρτύρονται, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, τραυματίστηκαν δυο φωτορεπόρτερς ( Λώλος και Μπόλαρη) και δυο  από τις καθαρίστριες, που παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δεν ήταν όμως οι πρώτες.

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω, βρήκα το παρακάτω, παλαιότερο  ρεπορτάζ με τίτλο : «Σάλος με αστυνομικό που χτυπά απολυμένη καθαρίστρια-Διατάχθηκε ΕΔΕ». Και ακολουθούσε βίντεο της σκηνής  που δείχνει δείχνει καρέ-καρέ έναν αστυνομικό να χτυπά στο κεφάλι μία απολυμένη καθαρίστρια, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στο βίντεο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο dromografos φαίνεται ο άνδρας των ΜΑΤ να χτυπάει  διαδηλώτρια, που  είχε γυρισμένη την πλάτη της. Η Ελληνική Αστυνομία διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι ο αστυνομικός που βρίσκεται πίσω από την χειροδικία. Η καθαρίστρια που δέχτηκε το ύπουλο χτύπημα, λέγεται Φωτεινή Νικηταρά. Και «κλικάροντας» στο http://www.youtube.com/watch?v=MBFjsNxWbYU  μπορείτε να δείτε το χτύπημα από πίσω, στο κεφάλι της Φωτεινής , 45 χρονών, γεννημένης στους Λειψούς, χωρισμένης με τρεις κόρες  και ένα εγγόνι.  Δεν ξέρω τι γίνεται με την ΕΔΕ. Δεν ξέρω τι γίνεται με την υγεία της Φωτεινής. Ξέρω ότι τον αδίκησα τον Στουρνάρα. Δεν έφταιγε ΜΟΝΟΝ αυτός. ΟΛΟΙ έφταιγαν. ΟΛΟΙ φταίγαμε. Και σήμερα, πρέπει ΟΛΟΙ να δραστηριοποιηθούμε. Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών δεν φταίνε για την τραγωδία της σύγχρονης  Ελλάδας.

Έγραφε  τον Απρίλιο η Μαρία Λούκα στο fyllosykis:

«Πριν λίγο καιρό δεν τις ήξερε κανείς. Πήγαιναν κάθε πρωί στη δουλειά τους και επέστρεφαν το απόγευμα στις οικογένειες τους. Δεν πολυασχολούνταν με την πολιτική, ούτε κατέβαιναν συχνά στις διαδηλώσεις. Δε γνωρίζονταν καν μεταξύ τους οι περισσότερες. Τους τελευταίους 7 μήνες τις έμαθε όλη η χώρα. Στρατοπέδευσαν στο Υπουργείο Οικονομικών. Συμμετείχαν σε όλες τις κινητοποίησες. «Έφαγαν»  χημικά και καμιά φορά ξύλο. Στα χέρια τους κρατούσαν αυτό που μέχρι πρότινος ήταν το βασικό εργαλείο της εργασίας τους… σφουγγαρίστρες. 595 καθαρίστριες. Πριν μερικούς μήνες η ζωή τους τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Σχετικά Άρθρα