Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ναι να μπούνε ταμιακές μηχανές στις γιορτές παλιάς πόλης… Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν ορισμένοι σύλλογοι που λειτουργούν καθαρά σαν «μαγαζιά»

giortes palias polis (3)

Συνεδρίαση της οργανωτικής Επιτροπής των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης είχαμε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο της πόλης. Η συνεδρίαση ασχολήθηκε κατά βάση με το φλέγον ζήτημα του ΦΠΑ και, γενικότερα, της εναρμόνισης των Συλλόγων με τη φορολογική νομοθεσία. Ένα πάγιο αίτημα των υπολοίπων ΝΟΜΙΜΩΝ επαγγελματιών που βλέπουν για χρόνια τώρα ορισμένους συλλόγους να έχουν ξεφύγει από την καθιερωμένη εθελοντική δουλειά των μελών τους και να προσλαμβάνουν μάγειρες- ψήστες σερβιτόρους και μουσικούς. Έχουν στήσει δηλαδή μία ταβέρνα και λειτουργού όχι με σκοπό την διασκέδαση των μελών τους ή των επισκεπτών της Ξάνθης αλλά καθαρά «επαγγελματικά» για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα από τα σουβλάκια που πωλούν.

Σύμφωνα με την νομοθεσία οι Σύλλογοι που συμμετέχουν στις Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι υποχρεωμένοι να έχουν ΑΦΜ, να τηρούν βιβλία, να διαθέτουν ταμειακές μηχανές και να εκδίδουν αποδείξεις, αποδίδοντας ΦΠΑ.

Στο θέμα παρενέβη υπέρ των συλλόγων ο Δήμαρχος Ξάνθη Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος έχει αποστείλει επιστολή στη διεύθυνση ΦΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών ζητώντας την απαλλαγή των συλλογών της Ξάνθης από αυτήν την υποχρέωση της απόδοσης ΦΠΑ και της λειτουργίας με ταμιακές μηχανές.

Βέβαια το πρόβλημα παραμένει παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το αίτημα θα γίνει δεκτό και για τον λόγο αυτό αρκετοί «σύλλογοι» εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους και την απροθυμία τους να μπουν στην διαδικασία του ΦΠΑ και της ταμιακής και απειλούν να μην συμμετέχουν στις γιορτές. (Ναι κύριοι όσοι δεν θέλουν να συμμορφωθούν να αποχωρίσουν… εδώ μαθαίνω ότι έχουμε συλλόγους που ΑΚΟΜΑ δεν έχουν ΑΦΜ και έναρξη στην εφορία… τι να λέμε τώρα για την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ που θα κάνουν στα ΔΣ τους;;;;).

Σχετικά Άρθρα