Κοινωνία Τελευταία Νέα

Νέες ιδέες και στροφή προς την καθημερινότητα κομίζει ο Κώστας Αντωνιάδης. Παρουσίασε τον συνδυασμό του

Antoniadhs2 Antoniadhs1

Πραγματικά εντυπωσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων κ. Κώστας Αντωνιάδης με τις ιδέες που κομίζει για την περιοχή των Αβδήρων και νομίζω ότι και στην προεκλογική περίοδο θα αγγίξει ο λόγος του και το πρόγραμμά του τον κόσμο της περιοχής. Ο γνωστός Μηχανικός με απλή γλώσσα καθημερινή παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης τις βασικές αρχές του συνδυασμού του αλλά και τους 20 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους καταγελώντας παράλληλα αρχηγό άλλης παράταξης που με απειλές προσπαθούσε να «συνετίσει» υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που είπε το ναι στον Αντωνιάδη.

Σε γενικές γραμμές αυτά που προτείνει είναι υλοποιήσιμα αλλά θέλουν ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ από μέρους του αν εκλεγεί στην θέση του Δημάρχου. Ακολουθεί το κείμενο αρχών της ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

 

Συνδημότες & συνδημότισσες,

το όνομα μας δηλώνει το επίκεντρο της νέας φιλοσοφίας μας για τον Δήμο. Την πλήρη εκμετάλλευση και προώθηση του παγκοσμίου πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου του δήμο μας που είναι ανεκμετάλλευτος εδώ και χρόνια από τους εκάστοτε τοπικούς άρχοντες του Δήμου Αβδήρων.
Δεν δηλώνουμε ανεξάρτητοι, το νέο προϊόν του πολίτικου «μπαξέ» αυτών των εκλογών και κομματικοποιημένοι είμαστε και κυρίως πολιτικοποιημένοι. Δεν αποτασσόμαστε την πολιτική μας ιστορία και διαδρομή. Δεν κοροϊδεύουμε, ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Είμαστε πολυσυλλεκτικοί από πολλά κόμματα και πολιτικές απόψεις αλλά πάνω από όλα είμαστε ενεργοί πολίτες του Δήμου Αβδήρων.
Δεν ήρθαμε σαν κομήτες, έχουμε ενασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά, δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε κομματικά στελέχη, ούτε ανεπάγγελτοι και κυρίως έχουμε ένσημα και διαδρομή σε όλους τους επαγγελματικούς στίβους της ζωής και σε όλα τα φάσματα της κοινωνίας.
Επιζητούμε και στοχεύουμε για έναν δήμο αυτοχρηματοδοτούμενο, χωρίς την ανάγκη του κρατικού κορβανά, έναν δήμο που δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από ότι του αναλογεί από το νέο ΕΣΠΑ. Έναν δήμο οπού ο πολιτισμός, η τουριστική εκμετάλλευση της αστείρευτης ομορφιάς του αλλά και ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς του τομέα, μέσα από τα φυσικά εργαλεία του δήμου, γεωθερμία, είναι πρωταρχικοί μας στόχοι.
Στοχεύουμε σε έναν δήμο, χωρίς μη παραδοτέα κλειστά γυμναστήρια, χωρίς μηδενική σε επισκεψιμότητα μουσεία, χωρίς οσμές σκανδάλων, χωρίς ρουσφετολογικές συναλλαγές, χωρίς υποτέλεια και ιδιοτέλεια και εν κατακλείδι, χωρίς εκείνα τα στοιχειά που οδήγησαν και τον δήμο μας αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία στην σημερινή της κατάσταση.
Στοχεύουμε στα αυτονόητα, στην ορθή οδοποιία, πεζοδρόμηση, σήμανση, καθαριότητα, ύδρευση και αποχέτευση όλων των οικισμών του δήμο μας. Στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό όλων των ποδοσφαιρικών γηπέδων, γιατί για εμάς πολιτισμός, χωρίς ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του αθλητισμού δεν υφίσταστε. Στοχεύουμε εν κατακλείδι σε όλα αυτά που επιζητά ένα δημότης από τον δήμο του. Τα αυτονόητα.
Είμαστε οι ενεργοί πολίτες της Δημοκρίτειας Κίνησης, είμαστε δημότες του δήμου που ανακαλύφθηκε η θεωρία του άτομου, θεμέλιο της πυρηνικής φυσικής και όμως ζούμε σε ένα δήμο παλαιολιθικών δομών και αντιλήψεων και παλαιοκομματισμού. Εμείς δεν περιμένουμε να πάρουμε τη κεντρική γραμμή του κόμματος για να ασχοληθούμε με τον Δήμο μας, επειδή μας το υπόδειξε κάποιος κομματάρχης. Εμείς Πιστεύουμε στα Πρόσωπα, στην Ξάνθη, στον Δήμο Αβδήρων, σε Εσάς και το διαπράττουμε εδώ και καιρό.
Εμείς θέλουμε την Βιστωνίδα πανελλαδικά γνωστή για τις ομορφιές τις και όχι για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Εμείς θέλουμε να γίνουν τα αυτονόητα στο τόπο μας, εσείς;
Σύντομα θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου με παρουσίαση των έργων που συνθέτουν το όραμα μας για τον Δήμο και τις πρώτες παρουσιάσεις των υποψήφιων μας.
Επικεφαλής Δημοκρίτειας Κίνησης.
κ. Κώστας Αντωνιάδης Πολ. Μηχανικός.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

1. Δημιουργία Οίκου Ευγηρίας και στήριξης ευπαθών ομάδων.

2. Λειτουργία της «Δημοτικής Κοινωνικής Κουζίνας», με άμεσο στόχο την καταπολέμηση της κρίσης και την έμπρακτη βοήθεια για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (φαγητό σε τιμή κόστους με 4 διαφορετικά γεύματα καθημερινός).

3. Λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» για όλους τους δημότες μας με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20,000 ευρώ με άμεση απορρόφηση των ανέργων καθηγητών με βάση την εντοπιότητα.

4. Κατασκευή κυκλικών κόμβων σε όλο το μήκος των οδών Ξάνθης- Πόρτο Λάγος & Ξάνθης – Ιασμού & Κόμβου ΣΕΒΑΘ – Αβδήρων για την σωστή και ασφαλή κυκλοφορία και την άμεση αποφυγή άλλων θυμάτων από τροχαία.

5. Δημιουργία πλατείων και πάρκων σε όποιους οικισμούς δεν υπάρχουν (εξόφθαλμο παραδείγματα η Γενισέα και ο Πετεινός).

6. Ενίσχυση στης υποδομές και της εικόνας της Γενισέας ως Καλλικρατικής πρωτεύουσας του δήμου και των Αβδήρων ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του δήμου.

7. Δημιουργία ειδικής ομάδας μελετών και εκπόνησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα αποτελείται από ένα σημαντικό αριθμό επιστημόνων με μόνο στόχο την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων που αναλογούν στο δήμο μας, ως κύριο μοχλός ανάπτυξης του.

8. Δημιουργία γεωτεχνικού τμήματος επανδρωμένου με γεωλόγους, γεωπόνους και μηχανικούς για επισταμένη στήριξη της πρωτογενούς παράγωγης και την πλήρη εκμετάλλευση της γεωθερμίας ως ατμομηχανή ανάπτυξης του Δήμου.

9. Σύσταση πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο με άμεσο στόχο την πλήρη πολεοδομική ανασυγκρότηση όλων των οικισμών του Δήμου.

10. Κατασκευή μικρών αγροτικών φραγμάτων κατά μήκος του Κόσυνθου και του Ξεροπόταμου Σουνίου για την άρδευση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων και εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων.

11. Αξιοποίηση του υδάτινου όγκου που παράγεται από τον Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΞ, που βρίσκεται εντός του χώρου του δήμου Αβδήρων.

12. Εκσυγχρονισμός όλων των ποδοσφαιρικών γηπέδων των οικισμών με άμεση συνέπεια την έμπρακτη βοήθεια μας στο γεμάτο ταλέντο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του δήμου μας.

13. Πλήρης συμμέτοχη του Μουσικού Γυμνάσιου του Δήμου μας σε όλες τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις.

14. Άμεση λειτουργιά και εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Κάμπινγκ του Μυρωδάτου.

15. Κατασκευή δημοσιών WC σε όλους τους οικισμούς και χώρους όπου πραγματοποιούνται τα παζάρια.

16. Χαρτογράφηση της περιουσίας του Δήμου.

17. Πανελλαδική τουριστική προώθηση του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου των Αβδήρων.

Σε μια προεκλογική περίοδο, όπου το μόνο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι οι μεταγραφές δημοτικών συμβούλων που πραγματοποιούνται, χωρίς κανείς να κάνει καμία μνεία για το πρόγραμμα που θέλει να παράγει και να ακολουθήσει. Πρωτοπορούμε, κάνοντας το αυτονόητο, δίνοντας στους δημότες μας τα κυρία σημεία του προγράμματος μας.
Αναρωτιόμαστε επίσης χωρίς πρόγραμμα και όραμα για τον Δήμο μας, με τι εχέγγυα και τι εγγυήσεις, γίνονται προσεγγίσεις στους συμπολίτες μας να κατέβουν στις αυτό-διοικητικές εκλογές. Την απάντηση θα την δώσετε εσείς.
Όποιες απορίες προκύπτουν για τον τρόπο υλοποίησης των στόχων του σχεδίου ανασυγκρότησης του Δήμου, θα απαντηθούν και θα επεξηγηθούν πλήρως σε συνέντευξη τύπου που θα λάβει χώρα σύντομα όπου θα ενημερωθείτε για τον τόπο και την ημερομηνία πραγματοποίησης της.

Επικεφαλής «Δημοκρίτειας Κίνησης»
κ. Αντωνιάδης Κωνσταντίνος

 

 

ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

 

1. Αρβανιτίδης Ηρακλής Μηχανικός Αυτοκίνητων
2. Στεφανίδης Στέλιος Μουσικός
3. Δημητριάδης Κώστας Έμπορος
4. Κετζετζίδης Κώστας Οδηγός
5. Χαλιάνης Ανέστης Συνεταιριστικός Υπάλληλος
6. Παυλίδης Δημήτριος Ιδιωτικός Υπάλληλος
7. Παπαδοπούλου Άννα Αισθητικός
8. Κιοισέ Ρετζέπ Σαλιέ Ιδιωτικός Υπάλληλος
9. Παπαδόπουλος Σάββας Μάγειρας
10. Μαλαδένη Ευστρατία Ιδιωτική Υπάλληλος
11. Μαλουσάρης Φίλλιπας Συνταξιούχος
12. Σειτανίδου Γεωργία Τραπεζικός Υπάλληλος
13. Παπασιμόπουλος Παναγιώτης Ιδιωτικός Υπάλληλος
14. Καρά Εμίν Αμέτ Μάγειρας
15. Θεοδωρακάκης Χρήστος Δάσκαλος
16. Χασάν Αμέτ Οικοδόμος
17. Μπαλαμπανίδου Λεμονιά Οικιακά
18. Σταύρος Μιχαηλίδης Άνεργος
19. Τουμπάν Ρετζέπ Οικοδόμος
20. Παυλίδης Σάββας Σιδεράς

Σχετικά Άρθρα