Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Νέα έκθεση του Τριαντάφυλου Βαΐτση στην Θεσσαλονίκη (Shadow Art)

baistsis1 baistsis2 baistsis3

Έκθεση (Τέχνη της Σκιάς) του Τριαντάφυλλου Βαΐτση, με θέμα «ΨΥΧΗ». Η έκθεση θα γίνει 4 – 12 Ιουνίου 2015, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γ. Βαφόπουλου 3, Θεσσαλονίκη). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30.

Ο καλλιτέχνης ασχολείται με την Τέχνη της Σκιάς (Shadow Art) τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα έργα του είναι γλυπτά που δείχνουν αρχικά άμορφα αλλά όταν φωτιστούν από συγκεκριμένα σημεία, δημιουργούν αναγνωρίσιμες σκιές. Στο παρελθόν δημιούργησε διάφορες ενότητες έργων εκ των οποίων μία η «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» (έργα με δύο αντιθετικές  σκιές) και μια άλλη οι προσωπογραφίες. Στην έκθεση «ΨΥΧΗ», πρόκειται να παρουσιαστεί μια νέα ενότητα έργων που προσπαθούν να προσεγγίσουν την έννοια της ψυχής… Οι σκιές υποδεικνύουν στιγμές της ΟΥΣΙΑΣ του ανθρώπου. Το «ΦΩΣ» κάνει ορατές τις αόρατες πτυχές της ψυχής.

Αυτό που βλέπουμε είναι πάντοτε λιγότερο από αυτό που κοιτάμε. Κάθε αντικείμενο, κάθε κατάσταση, κάθε γεγονός έχουν διαστάσεις και παραμέτρους, οι οποίες δεν είναι ορατές ή εύκολα αντιληπτές. Το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα, η υφή, η σιωπή, η φασαρία, ο θόρυβος, η ένταση, η απλότητα, η πολυπλοκότητα, η φωτεινότητα και πολλά άλλα… είναι παράγοντες που φανερώνουν ή και κρύβουν μηνύματα- σκέψεις, υποδεικνύουν δρόμους, αποκαλύπτουν νέες διαστάσεις…

Το απρόσμενο, σας περιμένει…

 

***Θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για τις νέες αναρτήσεις στο xanthinews.gr ; Απλά κάντε LIKE ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα