slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει ούτε σχεδιασμό ούτε όραμα (βίντεο Κανάλι 6)

Θλίψη σε όλη την πόλη προκάλεσε η κατάρρευση της στέγης των Καπναποθηκών ενός κτιρίου που αποτυπώνει την ιστορία της πόλης. Το κτίριο παραχωρήθηκε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ωστόσο η κυριότητα ανήκει στο δήμο ο οποίος δυστυχώς δεν φρόντισε για τη συντήρησή του με αποτέλεσμα την κατάρρευση την Τετάρτη το απόγευμα.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει ούτε σχεδιασμό ούτε όραμα τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Δημοτών με αφορμή την κατάρρευση της στέγης των Καπναποθηκών και τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου ότι ο δήμος δίνει βαρύτητα μόνο στα κτίρια που στεγάζουν δραστηριότητες.

Να σημειώσουμε πάντως πως σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Θράκη το μέλος του ΤΕΕ Θράκης κύριος Αργύρης Πλέσιας σημειώνει πως «έναντι του αρχαιολογικού νόμου, την ευθύνη την έχει πάντοτε ο ιδιοκτήτης. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Ξάνθης. Αυτήν την στιγμή προσθέτει,  αυτό στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθεί κάποιος είναι το ποιος θα αναλάβει σήμερα, την περιοδική ευθύνη. Μάλιστα ο κύριος Πλέσιας επισημαίνει ακόμη πως το πρόβλημα δεν είναι ότι έπεσε η στέγη. Το πρόβλημα είναι ότι πέφτοντας η στέγη θα μπαίνουν νερά και αντί το υπολειπόμενο κτίριο να γεράσει σε 30 χρόνια, θα γεράσει σε…5 χρόνια και θα έχουμε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Σχετικά Άρθρα