Κουζίνα Τελευταία Νέα

Μπριζόλες με σως από βερίκοκο και μπράντυ

mprizolesΕυφάνταστος συνδυασμός γεύσεων σε ένα κλασικό πιάτο

Υλικά

βερίκοκο – μία χούφτα,ξερά, κομμένα στη μέση

μπράντυ – 1/3 φλιτζανιού ( ή κονιάκ)

κύμινο – 1/2 κ.γ. , σε σκόνη

τζίντζερ – 1/2 κ.γ. , σε σκόνη

αλάτι – 1/2 κ.γ.

πιπέρι – μαύρο, φρεσκοτριμμένο

μπριζόλα – 4, χοιρινές, χοντροκομμένες

ελαιόλαδο – 1 κ.σ.

βούτυρο – 2 κ.σ.

κρεμμύδι – 1 μεγάλο, κομμένο

ζωμός – 1 φλιτζάνι, κότας

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ μουλιάζουμε τα βερίκοκα στο μπράντυ.  Σε ρηχό πιατάκι αναμιγνύουμε το κύμινο, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι.  Χαράζουμε ελαφρώς τη μία μεριά από τις μπριζόλες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τρίβουμε τα μπαχαρικά ομοιόμορφα και στις δύο μεριές.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις μαγειρεύουμε από 3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν αλλά  να μην μαγειρευτούν εντελώς μέχρι μέσα. Βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε πιάτο. Θα ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα τους μετά.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Προσέχουμε να μην καούν. Προσθέτουμε τα ξερά βερίκοκα (όχι ακόμα το μπράντυ) και σωτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και περιχύνουμε με το μπράντυ. Σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε και το ζωμό και ξαναβάζουμε τις μπριζόλες πίσω στο τηγάνι, σκεπάζοντας τις με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για  2-3 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό της μπριζόλας να είναι ελάχιστα ροζ.

Σχετικά Άρθρα