slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Με 11 θέματα και 4 επερωτήσεις συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Η πρόεδρος του ΠΣ ΑΜΘ προσκαλεί τα μέλη του να προσέλθουν σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις  30 -08-2018   ημέρα  Πέμπτη  και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής:

 Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.

      Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

       ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:  

  1. Σχετικά με την ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΜ-Θ Α.Ε.

Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού  «Κοινωνική Συμμαχία» κ.

Φώτιος Καραλίδης.

  1. Σχετικά με τις κατασκηνώσεις των παιδιών των υπαλλήλων της ΠΑΜΘ.

Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ.

Χρήστος Τρέλλης.

  1. Σχετικά με τα πυροσβεστικά οχήματα και τον εξοπλισμό καμερών ανίχνευσης πυρκαγιών που αγοράστηκαν με το πρόγραμμα Interreg κατά το έτος 2012 στην ΠΕ Ξάνθης.

Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού  «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Φώτιος Καραλίδης.

  1. Σχετικά με τον έλεγχο δειγμάτων αίματος για τον Ιό του Δυτικού Νείλου και άλλων μολυσματικών ασθενειών.

Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού  «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Φώτιος Καραλίδης.

 

       ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ  :       

 

1.      Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για τις ανάγκες κατασκευής του έργου : «Βελτίωση

Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας  Πετρωτών – ορίων Ν. Έβρου»

Εισηγητής: O Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού     Περιβάλλοντος και  Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος  Καλούδης.

  1. Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την υλοποίηση του Έργου «Υποστύλωση 6ου φατνώματος γέφυρας ποταμού Νέστου στο Παρανέστι Δράμας επί της Ε.Ο. Νο 14», σύμφωνα με το άρθρο 32, παρ. 2γ του Ν.4412/2016.

Εισηγητής: O Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού        Περιβάλλοντος και  Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος  Καλούδης.

  1. Έγκριση σχεδίου και σύναψης σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Μύκης γα την επίβλεψη των δασοτεχνικών έργων: 1.”Κατασκευή Αγροδασικού δρόμου Σμίνθης, συνολικού μήκους 221,81 μέτρων και προϋπολογισμού 8.184,00 ευρώ με ΦΠΑ” και 2. “Κατασκευή οδού πρόσβασης – εσωτερική οδοποιία στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμού Κενταύρου, συνολικού μήκους 2.939,00  μέτρων και  προϋπολογισμού 830.000,00 ευρώ με ΦΠΑ “.

Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε  Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος  Ζαγναφέρης.

  1. Συζήτηση σχετικά μετά τα  προβλήματα αγροτικού εξηλεκτρισμού.

Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε  Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος  Ζαγναφέρης.

  1. Έγκριση των όρων της Διαπιστωτικής Πράξης  για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ (Ε. Μ. Δ.) από και προς τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με μέσα μεταφοράς των εταιρειών:

Α. ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΕ

Β. ΚΤΕΛ Ν. ΕΒΡΟΥ Α.Ε.

Γ.  ΑΓΙΟΣ  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ   Ν.Ε

Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε  ‘Εβρου  κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.

  1. Έγκριση των όρων της Διαπιστωτικής Πράξης για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο υποχρεωτικό πρόγραμμα κολύμβησης με ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ (Ε. Μ. Δ.) του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΕ από τις σχολικές μονάδες στο Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης και αντίστροφα για το σχολικό έτος 2018-2019.

Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε  ‘Εβρου  κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.

  1. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 7/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα «Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο εσωτερικό και το εξωτερικό για το 2018».

Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

  1. Παροχή αιτιολογημένης γνώμης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα ζητήματα των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 46 του Ν. 4512/2018 αναφορικά με την ανεπάρκεια υλικών από τις ήδη καθορισμένες λατομικές περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και την υποβολή εισήγησης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για τον καθορισμό νέας λατομικής περιοχής στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Εισηγητής: Η αναπληρώτρια Προϊσταμένη  της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΑΜΘ κα. Αναστασία  Κασάπη.

  1. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 109/2018 απόφασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Δοξάτου για την υλοποίηση της παροχής υπηρεσιών (εργασίες) με τίτλο: «ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΘΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΠΑΖΑ, ΚΛΑΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ».

Εισηγητής : O  Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος.

  1. Έγκριση 1ης  παράτασης κατά ένα έτος της Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας  με τίτλο   «Άσκηση αρμοδιοτήτων συντήρησης επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου με την παραχώρηση χρήσης του μηχανήματος έργου ΜΕ 122158 ΙΧ Ισοπεδωτή Γαιών (Grader) από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης/ ΠΕ Δράμας στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου».

Εισηγητής : O  Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος.

  1. Συζήτηση σχετικά την αναδιάρθρωση των ανωτάτων εκπαιδευτικών κέντρων και τις συνενώσεις των ΤΕΙ με τις πανεπιστημιακές κοινότητες.

Εισηγητής : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού  «Γνώση και Συνεργασία» κ.   Βασίλειος   Τραϊφόρος.

Σχετικά Άρθρα