slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

Με την ευκαιρία σεναρίων πώλησης της Xanthi FC δείτε μοναδικό βίντεο αφιέρωμα στον Χρ. Πανόπουλο

Σενάρια αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ξάνθης πυροδοτούν δύο γεγονότα στην ακριτική πόλη.

Το ένα είναι η παντελής απουσία του Χρήστου Πανόπουλου από τα δρώμενα της ομάδας, αλλά και συνολικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Δεν… υπάρχει πουθενά! Σε κάνα κυνήγι μόνο στα βουνά μπορεί να τον πετύχεις. Ούτε… προτάσεις για το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ούτε τίποτα…

Άφαντος ο Πανόπουλος και το γεγονός από μόνο του πυροδοτεί φήμες ότι το ’χει… δώσει το «μαγαζί» και δεν τον ενδιαφέρει πλέον τι θα γίνει στην ομάδα από τη στιγμή που άλλαξε χέρια.

Το δεύτερο γεγονός που δίνει τροφή στα σενάρια περί αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας είναι ο έλεγχος που γίνεται στα οικονομικά του ξενοδοχείου στα «Πηγάδια».

Το «Le Chalet» είναι ένα 4-άστερο ξενοδοχείο, το οποίο χτίστηκε μαζί με το γήπεδο της θρακιώτικης ομάδας. Γράφτηκε ότι από το ξενοδοχείο ξηλώθηκαν όλα τα διακριτικά, π.χ. ταμπέλες, που είχαν επάνω το όνομα της Ξάνθης.

Αυτήν τη στιγμή διενεργείται οικονομικός έλεγχος στα ταμεία της ΠΑΕ, η οποία γενικά λειτουργούσε με διαφανή τρόπο από το 1991 που ενεπλάκη σε αυτήν διοικητικά ο Πανόπουλος.

Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος –εκεί κάπου προς τον… Φεβρουάριο του 2019, όπως ακούγεται­– θα ανακοινωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ στο νέο αφεντικό.

Το οποίο, θα είναι ο… Μπόρις Μουζενίδης (ή κάποιου δικού του ανθρώπου που θα λειτουργήσει ως μπροστινός), αυτός που το καλοκαίρι διαβάζαμε ότι… έκανε πίσω.

Τις διαπραγματεύσεις με τον Χρ. Πανόπουλο τις κάνει η Γκοντσάρεβα, δεξί χέρι του Σαββίδη. Έχουν συμφωνήσει σε όλα, εκτός από ένα. Τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ.

Περίπου 15 εκατ. ευρώ ζητάει ο Πανόπουλος για το σαλέ και το προπονητικό κέντρο, γύρω στα 10 εκατ. ευρώ προσφέρει ο Ιβάν. Κάπου στη μέση, θα τα βρουν.

Ιστορία

Ιδιοκτήτης του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ είναι η ΒΙΑΜΑΡ. Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. το 1991, προχωρώντας σε μία πρωτοποριακή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κίνηση, αγόρασε την ομάδα ποδοσφαίρου της Ξάνθης, δίνοντας… ονοματεπώνυμο στον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης, που μετονομάστηκε σε SKODA ΞΑΝΘΗ. Με αυτή της την πρωτοβουλία η ΒΙΑΜΑΡ συνέβαλε με το δικό της τρόπο στην ανάπτυξη και στήριξη, όχι μόνο της εθνικής για τον Έλληνα ψυχαγωγία, αλλά και μιας από τις πλέον παραμελημένες στρατηγικής σημασίας περιοχές, τη Θράκη. Η συνεργασία ξεκίνησε το 1991 και έφτασε στο τέλος της τον Μάιο του 2016 με την ομάδα να ονομάζεται πλέον Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. 

Ιδιοκτήτης της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. είναι ο Χρήστος Πανόπουλος, του οποίου το όραμα για μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου, ήταν καθοριστικό για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ. Από το 1991 μέχρι σήμερα με τις κινήσεις και τις επιλογές του, έχει καταφέρει να κάνει την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γνωστή όχι μόνο στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων αλλά κι εκτός συνόρων. Η οικονομική της φερεγγυότητα, η οργάνωσή της, οι επιτυχίες της, αλλά και το γεγονός πως βρίσκεται η Ξάνθη για 29η διαδοχική χρονιά στην μεγάλη κατηγορία αποδεικνύουν περίτρανα την σωστή λειτουργία μιας ομάδας, «κόσμημα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για όλα αυτά και για όλα όσα έχει προσφέρει άλλωστε, βραβεύτηκε τον Μάιο του 2017 από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στον Χρ. Πανόπουλο

Σχετικά Άρθρα