Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

Με την διοίκηση της Aegean Airlines συναντήθηκε ο Μιχάλης Αμοιρίδης. Η εταιρία μεγαλώνει την δραστηριότητά της στην ΠΑΜΘ για το 2017

Στα πλαίσια πολύμηνης προεργασίας και διερεύνησης των δυνατοτήτων επέκτασης της συνεργασίας ΠΑΜΘ και Aegean, ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος ΠΑΜΘ για θέματα τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, προσκάλεσε στην ΠΑΜΘ, την Τρίτη 29/11/2016 και είχε συνάντηση εργασίας με το δ/ντη πωλήσεων Ελλάδας και Κύπρου κο Στέφανο Σαδόπουλο και τη διευθύντρια πωλήσεων Βορείου Ελλάδας κα Ειρήνη Σιδηροπούλου. Στα πλαίσια αυτής, επισκέφθηκαν τους Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας κο Θόδωρο Μαρκόπουλο και Ροδόπης κο Νίκο Τσαλικίδη.

Συζητήθηκαν θέματα τουριστικής προώθησης και ενδυνάμωσης της εσωτερικής επιβατικής κίνησης αλλά και οι πιθανότητες πτήσεων από και προς το εξωτερικό. Είναι ζητήματα στα οποία εργαζόμαστε από κοινού. Είναι δεδομένη η στήριξη της Aegean με συνεχή δημοσιεύματα στο inflight περιοδικό της BLUE, με ποιο πρόσφατο το πολυσέλιδο αφιέρωμα για τη Δράμα στο περιοδικό που είναι σε κυκλοφορία αυτή τη περίοδο. Με την ευκαιρία, εκφράστηκαν ευχαριστίες για την ανταπόκριση στο αίτημα και της Περιφέρειας, για τη συνδρομή της Aegean στην άμεση αεροπορική επιστροφή των μαθητών από τη Ροδόπη που ασθένησαν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Αθήνα.

Συμφωνήθηκαν να διοργανωθούν κοινές δράσεις προώθησης του προορισμού το 2017:

  • Ο Μήνας Φεβρουάριος 2017 να είναι ο μήνας της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στον οποίο θα προσφερθούν στους πελάτες της Aegean, προϊόντα από την περιοχή μας.
  • Συμμετοχή στην 3η Synergeia και παράλληλα κοινή διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης – προώθησης του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες της Νοτίου Ελλάδας. Διοργάνωση δικτύωσης με συναντήσεις B2B με πράκτορες και ξενοδόχους της περιοχής.
  • Συνδιοργάνωση φιλοξενίας blogger διεθνούς φήμης και απήχησης για τη σύγχρονη διεθνή προβολή της ΠΑΜΘ.
  • Διερεύνηση συμμετοχής και συνεργασίας στο Kavala Air Sea Show.
  • Διερεύνηση συνεργασίας στις εκδηλώσεις για το ‘’2017: Έτος Τουρισμού για την ΠΑΜΘ’’.
  • Συνεργασία για τη βελτίωση των συνδέσεων με την Αθήνα.
  • Συνέχεια στην προσπάθεια εδραίωσης συνεργασιών και συνθηκών για τη δρομολόγηση πτήσεων από αεροδρόμια της ΑΜΘ από και προς το εξωτερικό.

Ο αρμόδιος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, κος Μιχάλης Αμοιρίδης τόνισε : ‘’Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια (Αλεξανδρούπολης και Καβάλας) στα οποία η Aegean λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εξυπηρετώντας πάνω από 250000 επιβάτες. Είναι μία Ελληνική εταιρεία που σε καιρό κρίσης έχει ανοδική πορεία, με ιδιαίτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών που προσφέρει και διεθνή αναγνώριση. Συνεργαζόμαστε στενά για την περαιτέρω βελτίωση της σύνδεσης των αεροδρομίων μας με την Αθήνα, προς όφελος κυρίως των πολιτών της περιοχής μας αλλά και της τουριστικής επισκεψιμότητας. Προχωρούμε στη διερεύνηση βελτίωσης των συνθηκών στα πλαίσια του εφικτού. Επίσης εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση διερεύνησης συνεργασιών και δυνατοτήτων εκτέλεσης πτήσεων εξωτερικού. Το 2016 η Aegean με την δωρεάν προβολή που παρείχε μέσω του Inflight περιοδικού της BLUE σε διάφορους προορισμούς της ΑΜΘ, μας έφερε πιο κοντά στους περίπου 18000000 επιβάτες που διακινεί κάθε χρόνο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σήμερα επαναβεβαιώσαμε την ειλικρινή και στέρεη αυτή συνεργασία και προχωρήσαμε ακόμη ένα βήμα βάζοντας τις βάσεις για νέες και πολύπλευρες κοινές δράσεις ενδυνάμωσης της προβολής του προορισμού Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το 2017. Χρειάζεται συνεχή και επίπονη  εργασία, με προσήλωση στο στόχο για να έχουμε πρόοδο και αυτό αποτελεί δέσμευση και των δύο πλευρών. ’’

Σχετικά Άρθρα