Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Με προσωπική παρέμβαση του Γ. Τσιτιρίδη εντάχθηκε σε χρηματοδότηση το έργο επεξεργασίας λυμάτων και το αποχετευτικό στα Άβδηρα

Tsitiridhs orkomosia (24)

Το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης Αβδήρων», προϋπολογισμού 3.494.103,35€,  ένα σημαντικό έργο αναπτυξιακής σημασίας για τον Δήμο Αβδήρων, είχε ενταχθεί στο Ε.Π «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, αλλά εν τέλει είχε τεθεί εκτός χρηματοδότησης.

Ο Δήμος Αβδήρων και η νέα Δημοτική αρχή στις συναντήσεις της με τον Περιφερειάρχη ΑΜ- Θ ενημέρωσε εξ αρχής για την απένταξη του έργου και το πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι για το Δήμο η χρηματοδότηση και η κατασκευή του.

Μετά από την συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Παυλίδη Γεώργιου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής επιτεύχθηκε η ένταξη έργων διαχείρισης υγρών αποβλήτων της ΠΑΜ-Θ στα Προγράμματα χρηματοδότησης του Υπουργείου. Για το Δήμο Αβδήρων εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής το παραπάνω έργο, ένα μεγάλο και σημαντικό έργο υποδομής για την ανάπτυξη του Δήμου μας και την δημόσια υγεία.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων ευχαριστεί τον κ. Περιφερειάρχη για την διασφάλιση της χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου.

Σχετικά Άρθρα