slider Επιστολές Τελευταία Νέα

Μεν σούζεις τα πόδκια σου πριχού καβαλλιτζέψεις κύριε Ερτογάν…..

Ελπίζω μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στα Ίμια με το πλοίο του λιμενικού μας και στην κυπριακή ΑΟΖ με το πλωτό γεωτρύπανο της ΕΝΙ να αφύπνισαν επιτέλους τις κυβερνήσεις μας και να λάβουν τα μέτρα που πρέπει, αναγκάζοντας ταυτόχρονα τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να λάβουν τα προσήκοντα μέτρα κατά της Τουρκίας η οποία έχει αποθρασυνθεί πλήρως καταπατώντας κάθε διεθνή συνθήκη και νομιμότητα.

Εδώ και τώρα να γίνει παρέμβαση τους με οποιοδήποτε τρόπο, δεν κατάλαβα γιατί έκανε την επέμβαση και τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας το ΝΑΤΟ και επιτρέπει στην Τουρκία να εισβάλλει στη γείτονα Συρία και να προσπαθεί να δημιουργήσει γενοκτονία των Κούρδων;

Που είναι ο ΟΗΕ που κόπτεται τάχα για τη διεθνή νομιμότητα και τάξη. Γιατί δεν επιβάλουν έστω ένα οικονομικό αποκλεισμό στην Τουρκία για το ρόλο του διεθνούς τρομοκράτη και ταραξία που έχει αναλάβει στην ευρύτερη περιοχή μας;

Εδώ και τώρα να επιβληθούν κυρώσεις στη Τουρκία και η ΗΠΑ και η Γερμανία να πάψουν να τροφοδοτούν τη Τουρκία με όπλα, μερίδα των οποίων έχει ήδη κατεβάσει στην Κύπρο ενισχύοντας τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής και ένα άλλο τμήμα χρησιμοποιείται χωρίς αιδώ κατά των Κούρδων της Αφρίν της Συρίας.

Ισχυροί της γης που κόπτεστε τάχα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχετε δημιουργήσει σωρεία εισβολών σε διάφορα κράτη με αιτιολογία την απαλλαγή των λαών από τους διάφορους δυνάστες. Τους δυνάστες που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε, για να εξυπηρετήσουν τα δικά σας συμφέροντα και όταν πλέον σας είναι άχρηστοι, τους καθαιρείται, με διάφορες πολεμικές επιχειρήσεις θυσιάζοντας ολόκληρους λαούς. Αναλογιστείτε λοιπόν τι θα γινόταν αν την πλήρωναν οι δικοί σας λαοί. Κι εσείς λαοί των ισχυρών δυνάμεων μην νομίζετε ότι θα την γλυτώσετε, θα έλθει και η στιγμή της δικής σας τιμωρίας που ήδη την γεύεστε με όλες αυτές τις καταδικαστέες τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες σας. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, σπείρατε ανέμους και θερίζετε θύελλες.

Κόπτεται ο κ. Ερτογάν ότι έχει το Αιγαίο και την Κύπρο στο τσεπάκι του…. με τι κύριε Ερτογάν;  Έχει ήδη αποδείξει η πολεμική μηχανή της Τουρκίας την δυνατότητα της. Τόσα χρόνια κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο και δεν κατάφερε τίποτα, ούτε καν εκπαίδευση των πιλότων της, σε αντίθεση με τους δικούς μας που είναι οι δεύτεροι στον κόσμο μετά τους Αμερικανούς. Γιατί φοβάσαι κύριε Ερτογάν να παραδεχτείς τις τεράστιες απώλειες σε άνδρες και πολεμικό υλικό που υφίστασαι από τους Κούρδους και τις Κούρδισσες αντάρτισσες του Αφρίν; Για να μην σου θυμίσω ότι χρειάστηκε να κάνεις δύο εισβολές στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 για να κατακτήσεις το 37% ενός μικρού νησιού, ενός μυρμηγκιού απέναντι στην τεράστια χώρα σου κι όλα αυτά αφού υπέγραψες ανακωχή για να ενισχύσεις τις δυνάμεις που ήδη είχες κατεβάσει στο νησί. Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως κατάφερες αυτό που κατάφερες στην Κύπρο, κάνοντας το ΝΑΤΟ να εκφράσει δημόσια την μεγάλη του ανησυχία για την πολεμική ικανότητα της Τουρκίας.

Γι’ αυτό κύριε Ερτογάν πρόσεχε πολύ, όπως λέει και ο σοφός λαός μας “μεν σούζεις τα πόδκια σου πριχού καβαλλιτζέψεις” (μην κουνάς τα πόδια σου πριν ιππεύσεις).
Ελένη Χατζηγεωργίου
Εκτοπισθείσα από Κάτω Ζώδια, Λευκωσίας, Κύπρου

Σχετικά Άρθρα