Κόμματα Τελευταία Νέα

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Pame apergia (11) Pame apergia Pame apergia (1) Pame apergia (2) Pame apergia (3) Pame apergia (4) Pame apergia (5) Pame apergia (7) Pame apergia (8) Pame apergia (9) Pame apergia (10)

Πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της 27 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Από το πρωί η απεργιακή φρουρά στο χώρο της E-Value έδωσε με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης στον μεγαλύτερο εργασιακό χώρο της Θράκης, ένα σύγχρονο κάτεργο με ελαστικές σχέσεις εργασίας και πολύ χαμηλούς μισθούς για τους εργαζόμενους που υφίστανται τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης από την εργοδοσία.

Στην συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Γραμματείας Ξάνθης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ Γιάννης Βουζαράς. Τονίστηκε η αδίστακτη εφαρμογή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε, καθώς και η απαράδεκτη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο για τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για ρήξη με τις πολιτικές που τους αφανίζουν προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης από την Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Ξάνθης Γιώτα Ρόιδου στην οποία τονίστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να μην συμβιβαστούν με τα ψίχουλα που τους υπόσχονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, να μην σκύψουν το κεφάλι στις απειλές και τις μεθοδεύσεις για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και να απαιτήσουν μια ζωή που θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες τους, μια ζωή που ενώ οι ίδιοι παράγουν τον πλούτο αυτός πηγαίνει στις τσέπες εκείνων που τους απειλούν και τους στέλνουν στην ανεργία, στη φτώχεια και στη δυστυχία κάθε μέρα. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης και συνέχιση της περιφρούρησης στο χώρο της E-Value.

Σχετικά Άρθρα