slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραδίδει το όπλο που μας έδωσε η απόφαση του Βουκουρεστίου»

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για μια τέτοια συμφωνία – τον καλέσαμε να έρθει στη Βουλή πριν την υπογραφή της για να ζητήσει σχετική εξουσιοδότηση. Δεν ανταποκρίθηκε βέβαια και καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας, για να τοποθετηθούν υπεύθυνα όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση, όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή εμείς δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε. Το ζήτημα ωστόσο είναι να την αποτρέψουμε, πριν παράξει αρνητικά αποτελέσματα για τα εθνικά μας συμφέροντα». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καρφίτσα», ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη  και προσθέτει: «Φαίνεται, άλλωστε – και μάλιστα ξεκάθαρα – ότι η συμφωνία δεν θα ισχύει erga omnes, αφού το σύνθετο όνομα δεν θα αφορά ούτε την ταυτότητα ούτε τη γλώσσα. Παραβιάζει την εθνική γραμμή αναγνωρίζοντας “μακεδονικό έθνος”, “μακεδονική ταυτότητα” και «μακεδονική γλώσσα». Δίνει το δικαίωμα, στους γείτονές μας, με τη δική μας βούλα, να ονομάζονται “Μακεδόνες”. Είναι μια εθνικά απαράδεκτη συμφωνία, αφού – όπως περηφανεύεται ο Ζόραν Ζάεφ – διαφυλάττει τη “μακεδονική εθνική και πολιτισμική ταυτότητα” των Σκοπιανών. Μια συμφωνία που δεν εμποδίζει, αλλά ενθαρρύνει τον αλυτρωτισμό».

 

Αναφερόμενος στην στήριξη που εξακολουθεί να δίνει στην Κυβέρνηση ο κ. Καμμένος, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  υπογραμμίζει: «Η κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων – εάν εγκριθεί από τη Βουλή και το δημοψήφισμα των Σκοπιανών – θα έρθει αρκετό καιρό αργότερα. Έως τότε τα Σκόπια θα έχουν πάρει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ και η πρόσκληση αυτή δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να ανακληθεί μετά από απόφαση της ελληνικής Βουλής. Το όπλο που μας έδωσε η απόφαση του Βουκουρεστίου θα έχει παραδοθεί. Εάν, λοιπόν, ο κ. Καμμένος πράγματι διαφωνεί, οφείλει να εκφράσει έμπρακτα τη διαφωνία του πριν την υπογραφή της συμφωνίας. Έχει, τώρα, την ευκαιρία να το κάνει. Διαφορετικά θα πρόκειται για άλλη μια άθλια συμπαιγνία Τσίπρα – Καμμένου. Δεν μπορεί να λέει ότι διαφωνεί και ταυτόχρονα να στηρίζει μια Κυβέρνηση προκειμένου να διαπράξει αυτό που υποτίθεται ότι αποκρούει».

Απαντώντας στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς  για «καθαρή έξοδο» από το Μνημόνιο τον προσεχή Αύγουστο, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει: «Είναι άπιαστοι στο ψέμα και την απάτη.  Διότι μόλις τώρα, με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν, επικυρώνουν ένα νέο Μνημόνιο, που φτάνει μέχρι το 2022. Προβλέπει νέες δραματικές μειώσεις συντάξεων, νέα μείωση του αφορολόγητου, πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. έως το 2022 και υποθήκευση κρατικής περιουσίας 25 δις ευρώ. Είτε το ονομάσουν “συμπληρωματικό Μνημόνιο” όπως το αποκαλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε “επικαιροποιημένο Μνημόνιο” όπως οι ίδιοι προτιμούν, το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για νέο Μνημόνιο. Κόβουν τουλάχιστον ένα μηνιάτικο από τους χαμηλόμισθους και δύο έως τρεις συντάξεις από τους χαμηλοσυνταξιούχους».

 

Σχετικά Άρθρα