Κοινωνία Ροδόπη Τελευταία Νέα

Μαθητές από την Θράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ekpedeytikoi

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για άλλη μια χρονιά τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα Euroscola, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με έδρα το Στρασβούργο, στις 14 Μαρτίου 2014. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης εκπροσωπήθηκε από 24 μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, καθώς και δυο συνοδούς εκπαιδευτικούς, την κα. Παπαϊωάννου Βασιλική του 2 ου ΓΕΛ Ορεστιάδας και την κα. Θεοδωρίδου Ελισάβετ του 3 ου ΓΕΛ Δράμας.

Οι μαθητές επιλέχθηκαν έπειτα από γραπτό διαγωνισμό που διεξήχθη σε κάθε σχολική μονάδα στις 15 Ιανουαρίου και αξιολογήθηκαν από επιτροπή Σχολικών Συμβούλων, που συστάθηκε υπό την εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στο Στρασβούργο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να ενημερωθούν για τη λειτουργία του και να γίνουν ‘ευρωβουλευτές’ για λίγες ώρες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης, η οποία αποτελεί προσομοίωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μαθητές της Περιφέρειάς μας πέτυχαν μια σειρά από διακρίσεις θέτοντας σημαντικά ζητήματα και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη γνώση σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναδείξαν ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και πρωταγωνίστησαν στο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Eurogame, με τρεις συμμετοχές στην τελική 16άδα και μία μαθήτρια στη νικήτρια ομάδα.  Επιπρόσθετα και στο αντίστοιχο παιχνίδι των συνοδών, ένα από τα μέλη της ομάδας που διακρίθηκε, ανήκει στην Περιφέρεια μας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σάββας Μελισσόπουλος συγχαίρει τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Euroscola, για την επάξια εκπροσώπηση της περιφέρειάς μας, τη δημιουργικότητα και τη συνέπεια που επέδειξαν.

Σχετικά Άρθρα