slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

Μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων

Ορίστηκε στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων. 

Η Ιερά Σύνοδος θα συνέρχεται κάθε μήνα από 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως 31 Αυγούστου 2019 στο πλαίσιο της 162ας Συνοδικής Περιόδου υπό την προεδρεία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου επιλαμβανομένη των πνευματικών και υπηρεσιακών ζητημάτων.

Ο μητροπολίτης κος Παντελεήμων έλαβε μέρος στην πρώτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου υπό νέα σύνθεση, η οποία συνήλθε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018. Στην αρχή τελέσθηκε η ειδική ιερά ακολουθία επί τη ενάρξει των εργασιών της Ιεράς Συνόδου και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα νέα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας.

Μετά τον πρόεδρο, εκ μέρους των Συνοδικών Συνέδρων αντιφώνησε ο αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για όσα είπε, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια των εργασιών αυτής της Συνοδικής Περιόδου θα υπάρξει συνεργασία με πνεύμα σύμπνοιας και ομονοίας.

Μετά την επικύρωση των Πρακτικών της Εξουσιοδοτήσεως από τη λήξη της προηγουμένης Συνόδου έως σήμερα, συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

Στη συνέχεια διορίσθηκαν οι συνοδικοί σύνδεσμοι – μέλη των Συνοδικών Επιτροπών κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Νομου 590/1977, καθώς και τα Συνοδικά Μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια Αποστολικής Διακονίας, Εφορευτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Επίσης, έγινε η συγκρότηση του Α.Υ.Σ.Ε. και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ορίστηκε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

 

Σχετικά Άρθρα