slider Ατζέντα Τελευταία Νέα

Μέλη του AHEPA Hellas σήμερα στην Ξάνθη. Διεξάγετε το ετήσιο σηνέδριό τους στο Ξενοδοχείο «1000 Χρώματα»

Σήμερα Σαββάτο 16 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί το 19ο Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA Hellas (Περιφέρεια 25) στο Ξενοδοχείο «1000 Χρώματα», στην Ξάνθη. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, με τους χαιρετισμούς των τοπικών δημοτικών, πολιτικών και εκκλησιαστικών Αρχών της περιοχής. Ακολούθως οι σύνεδροι των 35 ανά τη χώρα Τμημάτων της AHEPA Hellas, θα συζήτησαν θέματα εσωτερικής οργάνωσης, φιλανθρωπίας και εκπαίδευσης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA Hellas για τη περίοδο 01.07.2018 έως 30.06.2019.

Η AHEPA (American Hellenic Progressive Educational Association / Αμερικανο – Ελληνική Προοδευτική Μορφωτική Ένωση) ιδρύθηκε το 1922, στην Αμερική, από οκτώ Έλληνες μετανάστες. Στη διάρκεια των δεκαετιών, με δαπάνες της Οργάνωσης, έγιναν δεκάδες κοινωνικά έργα υποδομής στη χώρα (π.χ. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ομώνυμη Πτέρυγα στο Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός», κ.α.). Τα μέλη της οικογένειας της AHEPA, σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οκτακόσια σε όλη την Ελλάδα (ΑHEPA Hellas – Περιφέρεια 25).

Στους καιρούς της βαθειάς οικονομικής κρίσης, είναι ο μεγαλύτερος Ομογενειακός εθελοντικός, φιλανθρωπικός Οργανισμός, που έχει προσφέρει υγειονομικό υλικό και τρόφιμα, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μέσω των οργανωτικών δομών της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα