Κόμματα Τελευταία Νέα

Μάζεψε κόσμο στο Δροσερό το ΚΚΕ Ξάνης… επιτυχημένη η εκδήλωσή του

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ στο Δροσερό. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Γιώργο Κολλάρο, μέλος της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Σ. Ζαριανόπουλος στάθηκε στα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι του οικισμού. Μίλησε για τη μαζική ανεργία, ιδιαίτερα στους δεκάδες ναυτεργάτες του οικισμού, που αναγκάζει πολλούς Δροσερίτες να πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης σε χώρες της Β. Ευρώπης, για τα χαμηλά μεροκάματα και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων για όσους εργάζονται, για τη φορολεηλασία και τα κοψίματα των συντάξεων, για τις ελλείψεις του οικισμού σε βασικές υποδομές (ανάγκη για ανέγερση κι άλλου σχολείου, λειτουργία κέντρου υγείας, δρόμοι, δημιουργία χώρων που να μπορεί η νεολαία να αξιοποιεί δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της, σύνδεση με την πόλη με μέσο μαζικής μεταφοράς, κα.), για το κυνηγητό σε μικροπωλητές και όσους προσπαθούν να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

Ανέδειξε τη συνέχεια των κυβερνήσεων στην αντιλαϊκή πολιτική. Όπως οι παλιοί (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι τους) έτσι και οι καινούριοι (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) με την πολιτική τους παίρνουν από τους πολλούς για να δώσουν στο κεφάλαιο. Την ίδια ώρα με τα ψίχουλα, οι παλιοί το επίδομα κοινωνικού μερίσματος και οι νέοι με τις κάρτες σίτισης θέλουν να εθίσουν τη φτωχολογιά και ιδιαίτερα τους νέους σε μια ζωή στην ανέχεια.

Τόνισε πως μόνη λύση στα προβλήματα είναι ο ίδιος ο οργανωμένος λαός που όταν αποφασίσει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, χειραφετημένος από τα κόμματα του κεφαλαίου, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Η εμπειρία του οικισμού με τη μαζική κινητοποίησή του το 2012 που απέτρεψε το κόψιμο του ρεύματος σε δεκάδες οικογένειες δείχνει το δρόμο.

drosero drosero (1)

Σχετικά Άρθρα