slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Λευτέρης Αυγενάκης: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να περιφρονεί τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών»

«Οι Έλληνες δεν πρόκειται να ανεχθούν την επικίνδυνη προσβολή των εθνικών συμβόλων σε έναν επιπόλαιο και με κομματική υστεροβουλία χειρισμό ενός ευαίσθητου εθνικού θέματος», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην κοπή της πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πετρούπολης, απόψε Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2017.

«Το μήνυμα του συλλαλητηρίου ήταν ξεκάθαρο και οι παραλήπτες του επίσης! Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» επεσήμανε ο Γραμματέας της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει.  

“Οι πολίτες αγνόησαν τις προβοκάτσιες των τελευταίων ημερών και διαδήλωσαν ειρηνικά και με αξιοπρέπεια τα πιστεύω τους. Eξέφρασαν την έλλειψη εμπιστοσύνης σε μία Κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την Αντιπολίτευση για να συνδιαμορφωθεί μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα».

«Οι αντιδράσεις αυτές φανερώνουν τη νευρικότητα και την αμηχανία της Κυβέρνησης απέναντι σε μία τεράστια σε όγκο συγκέντρωση, που όμοιά της έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια και αυτό το είδαν όλοι οι Έλληνες στις τηλεοράσεις τους. Η αμηχανία της Κυβέρνησης είναι προφανής την ώρα που για πρώτη φορά καλείται να αντιμετωπίσει μια μαζική αντίδραση των πολιτών εναντίον της. Ο κ. Τσίπρας μόνος του έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Και αυτό συνέβη γιατί δεν προσπάθησε ποτέ, ως όφειλε, να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας, περιφρονώντας τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών».

«Η αντίδραση όμως της Κυβέρνησης φανερώνει και κάτι ακόμη που αποκαλύπτει τον μικροπολιτικό και κοντόφθαλμο τρόπο με τον οποίον χειρίζεται το κρίσιμο εθνικό θέμα. Οποιοσδήποτε σώφρων πολιτικός βρισκόταν στη θέση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά δεν θα προσπαθούσε να απαξιώσει ένα τόσο μαζικό συλλαλητήριο, αλλά θα το χρησιμοποιούσε ως όπλο του για την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση. Θα υποστήριζε ότι η λύση η οποία θα προκύψει θα πρέπει να είναι τέτοια που να ικανοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ο οποίος, όπως καταδείχθηκε και από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών και στα δύο συλλαλητήρια, αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ζήτημα με ιδιαίτερη ευαισθησία».

Σχετικά Άρθρα