slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Λαθραία τσιγάρα ναρκωτικά όπλα και λαθρομετανάστες στο αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού

Κατασχέθηκαν 929 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 1 κιλό λαθραίος καπνός

Συνελήφθησαν στις 21-6-2018, στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο ημεδαποί ηλικίας 80 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στη πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 80χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 209 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε χωριό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έλεγχο στην επιχείρησή του 47χρονου, όπου τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 720 πακέτα τσιγάρων και 21 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 1 κιλού και 50 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα τσιγάρων και οι συσκευασίες καπνού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για  απόπειρα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη στις 22-1-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό του Φυλακτού Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να έχει μεταβεί στην περιοχή, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να επιχειρεί να παραλάβει εννιά (9) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσει, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, διότι κατείχε και υπέδειξε στους αστυνομικούς, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών της Βουλγαρίας.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και η πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

 

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή 

Κατασχέθηκαν 705,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 περίστροφο κρότου και 15 φυσίγγια κρότου

Συνελήφθη στις 22-6-2018 το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 54χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό δύο οικιών στο νομό Καβάλας, εννιά (9) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 705,4 γραμμαρίων, 1 περίστροφο κρότου και 15 φυσίγγια κρότου.

Κατασχέθηκαν οι ποσότητες ναρκωτικών, το πιστόλι κρότου και τα φυσίγγια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα