Αγροτικά Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Κύριοι Βουλευτές καταψηφίστε τα μέτρα για τους αγρότες της Ξάνθης

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Τοπείρου «Η Ενότητα» με επιστολή τους την οποία έδωσαν στην δημοσιότητα χθες καλούν τους βουλευτές της Ξάνθης να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα που αφορούν στην υπέρμετρη φορολόγηση των αγροτών, αλλά και την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροεφόδια

Στο κείμενο της επιστολής του κ. Δαλάτση αναφέρεται πως το ποσό του φόρου που προκύπτει από τα παραπάνω μέτρα είναι εμφανώς μεγαλύτερος ακόμη και από εκείνο των ενιαίων ενισχύσεων που λαμβάνει η χώρα σε ετήσια βάση!

Η επιστολή

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

«Κύριοι βουλευτές του Νομού Ξάνθης,

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να έρθει για ψήφισμα στην Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο που στόχο του έχει την εξουδετέρωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα της χώρας μας.

Πρόκειται για αύξηση του φόρου εισοδήματος από το 13% στο 26-29% από το πρώτο ευρώ, την φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων με 26% από το πρώτο ευρώ, την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 13% στο 23%, την κατάργηση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που ανήκουν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και τέλος στην κατάργηση του ΟΓΑ και την ενσωμάτωση μας στο ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα σχεδόν τον δεκαπλασιασμού των εισφορών.

Ο φόρος που προκύπτει από τα παραπάνω μέτρα αγγίζει τα 2,7 δις ευρώ ετησίως όταν η ενιαία ενίσχυση της χώρας ετησίως είναι 2,2 δις ευρώ!

Όπως καταλαβαίνετε τα μέτρα αυτά είναι πολύ σκληρά και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Θα υπάρξει έντονο πρόβλημα όχι μόνο ως προς την καλλιέργεια των εκτάσεων και την εκτροφή των ζώων αλλά και ως προς την επιβίωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα ζητάμε να καταψηφίσετε το σχετικό νομοσχέδιο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη σας.

Ο Πρόεδρος

Δαλάτσης Κων/νος»

Σχετικά Άρθρα