Ατζέντα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Κυριακή γιορτή και σχόλη στο AXION (Κυριακή 4 Μαΐου 2014)

axion

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ- ΔΡΑΣΕΙΣ- ΓΝΩΣΕΙΣ- παραμύθια- χειροτεχνίες- έκθεση ζωγραφικής- ποδόσφαιρο- ρομποτική- ναυταθλητισμός- μουσική- σκάκι- τάβλι- φαγητό- ανακύκλωση- ανταλλαγή βιβλίων και άλλα. ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ!!!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ-ΓΕΜΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ…ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

-Τον καφέ μας στο σχολείο (χώρος: η αυλή του κυλικείου) Κυριακάτικο πρωϊνό με ένα απολαυστικό πολύωρο καφέ, εφημερίδα, περιοδικά, τάβλι, σκάκι ή … απλά ριλάξ.
-Παραμύθια για τα μικρά μας (χώρος: το Νηπιαγωγείο)
Ενώ τα πολύ μικρά μας παιδιά θα ταξιδεύουν με ένα παραμύθι της Δήμητρας Συνοδινού που είναι νηπιαγωγός συγγραφέας από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και μαζί με τον κύριο ΣΠΑΝΙΔΗ έχουν εκδώσει το παραμύθι:
Το κουκένιο και το αλατένιο σπίτι
θα την φιλοξενήσουμε στο ΑΞΙΟΝ και θα ζωγραφίσει με τα παιδάκια ότι το παραμύθι εμπνέει, κάτι σαν εργαστήρι μετά την ανάγνωση και την διήγηση.
-Ποδόσφαιρο για τα μεγαλύτερα (χώρος: γήπεδα) Τουρνουά ποδοσφαίρου με τις ακαδημίες της Γιουβέντους με με την τιμητική παρουσία του Δ/ντή του αθλητικού προγράμματος στην Ελλάδα κ. Christian Miccono.
-Για τους έφηβους: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μια κρίσιμη επιλογή – Τι είναι το IB (χώρος: κεντρική βιβλιοθήκη)
Για γονείς και μαθητές κυρίως Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β Λυκείου μια ενημερωτική συνάντηση με τον καθηγητή του University of Dundee και Δ/ντη εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ. Παναγιωτόπουλο. Θέμα σπουδές στο εξωτερικό και το απολυτήριο ΙΒ. Πολλές και ουσιαστικές μορφές μιας σύγχρονης φιλοσοφίας σχολείου.
-Για τα μεγαλύτερα παιδιά
Η δημοσιογράφος – συγγραφέας Κων/να Τασσοπούλου έχει πολλές εκπλήξεις…
-Ο “ΠΗΓΑΣΟΣ” παντού (χώρος: η πλατεία των σχολείων) Ο Ποδηλατικός σύλλογος της Ξάνθης συμβάλλει στην ομαδική μετακίνηση από και προς Ξάνθη για όσους χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατά τους – εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Ξάνθης. Μαζί με την τη κυκλοφοριακή αγωγή στην πόλη θα γίνει μια καλύτερη ενημέρωση γύρω από τις δράσεις του συλλόγου. Παράλληλα μια άγνωστη πλευρά μας … το ταξίδι Ξάνθη – Κωνσταντινούπολη – Ξάνθη με ποδήλατα των Στ-Ζη-Φω 1979…
-Έκθεση Ζωγραφικής του Διογένη Παπαδόπουλου
-Ναυταθλητισμός
Είμαστε χώρα ναυτική/εκπαιδευτής ιστιοπλόος θα μυήσει μικρούς αλλά και μεγάλους στα στοιχειώδη, άνεμοι, πυξίδες, ναυτικοί κόμποι, ορολογία κλπ
-ROBOTIC (χώρος: το εργαστήρι Robotic) Επίδειξη και παρουσίαση από τον εκπ/κό και μηχανικό κ. Ανέστη Μαυρίδη της ομάδας ρομποτικής του ΑΞΙΟΝ και τις φετινές διακρίσεις της .
-Ώρα να τσιμπίσουμε κάτι και πάμε για φαγητό???ΕΤΟΙΜΟΙ!
– ΜΟΥΣΙΚΗ
DJ συνεργασία με paradise Radio και τον Στέφανο Στεφανόπουλο
-ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΒΙΒΛΙΩΝ -ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
(χώρος: Βιβλιοθήκη – μουσείο Δημοτικού)
Ρίξτε μια ματιά στα ράφια της βιβλιοθήκης σας:
Πόσα από τα βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει σκονίζονται εκεί επί χρόνια, χωρίς να τα ξεφυλλίζει πια κανείς;
Δεν θα ήταν καλή ιδέα να τους επιτρέπατε μια… δεύτερη ζωή, στα χέρια ενός άλλου αναγνώστη που θα τα αγαπήσει το ίδιο, ίσως και περισσότερο;
Δεν θα ήταν ακόμα καλύτερη ιδέα αν, ως αντάλλαγμα παίρνατε ένα άλλο βιβλίο που πάντα θέλατε να διαβάσετε, και μάλιστα δωρεάν;
-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (χώρος: τα εργαστήρια) Πλαστικά-χαρτί-αλουμίνιο-μπαταρίες κλπ. Ένα κάλεσμα ώστε να φέρουν όσοι περισσότεροι μπορούν υλικό για ανακύκλωση.

Σχετικά Άρθρα