slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης Πολλαπλές εκλογές τον Μάιο -Τι είπε για β΄γύρο δημοτικών

Οξεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καταληκτική του ομιλία στο  12ο Συνέδριο του κόμματος. Παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης, τονίζοντας ότι η νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων και ότι το 2019 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά τόσο για το κόμμα όσο και για την Ελλάδα.

«Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Νέα Δημοκρατία και ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Θα είναι η χρονιά που, όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία. Τη δική μας ιστορία, για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση. Σας θέλω όλους κοντά μας στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στρέφοντας τα “πυρά” του εναντίον του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, είπε «Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονές μας. Είπατε “ναι” εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν “όχι”. Και βάλατε τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας». Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «η Ν.Δ στέκεται με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά στα διλήμματα των επερχόμενων εκλογών, προβλέποντας ότι τον Μάιο θα γίνουν πολλαπλές εκλογές. «Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε και ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα δικά της σκάνδαλα, τις αστοχίες της, τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι σε ημερήσια διάταξη, θα δούμε καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί και πάλι για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο. Πιθανώς, μάλιστα, να συνδυάσουν και όλες τις εκλογές μαζί, ποντάροντας στη σύγχυση που τέσσερις κάλπες μπορεί να προκαλέσουν, ή ελπίζοντας με κάποιο τρόπο να μοιράσουν την κατακραυγή. Μάταιος κόπος!

Νίκη σε όλες τις εκλογές-Αλληλοστήριξη στον β΄γύρο

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις: «Από την πρώτη ημέρα των εργασιών μας είπα ότι αυτό το «φύγετε» που το λένε τόσοι και τόσοι στην κυβέρνηση, πρέπει να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ψηφοδέλτιο, σε κάθε κάλπη, όπου και αν αυτή στηθεί. Στις τοπικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές και -πάνω από όλα- στις εθνικές εκλογές! Στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ταχιάο. Σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη. Σε δήμους, όμως -προσέξτε το αυτό, έχει σημασία- όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει -και επιμένω σε αυτό- να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης, και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας. Και όλες μαζί οι δυνάμεις, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, να συμβάλλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Στις περιφερειακές εκλογές, κύριοι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, σας βλέπω έτοιμους να δώσετε τον αγώνα σας. Η μάχη θα είναι σαφώς πιο πολιτική, καθώς η πορεία των Περιφερειών συναρτάται με το συνολικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας. Κι αυτό, προφανώς, συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές. Εδώ, λοιπόν, οι αποφάσεις μας είναι παραταξιακές. Ο στόχος μας, διπλός: να μην πέσει καμία περιφέρεια στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και να βαφτούν οι περισσότερες -αν όχι και οι 13 περιφέρειες-  γαλάζιες! Σε αυτόν τον αγώνα απαιτώ απόλυτη κομματική συστράτευση. Στην ευρωκάλπη επιλέγουμε εκπροσώπους που θα παλέψουν για μια Ένωση πιο ανοιχτή και δημοκρατική, σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ευρώπη».

Σχετικά Άρθρα