Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL 97.8» και στη δημοσιογράφο, Κάτια Μακρή.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό Πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές.

Αν ο κ Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού. Αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τότε βεβαίως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές.

Το ασφαλιστικό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα μηνών και πιστεύω ότι δεν θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη αναδεικνύοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη.

Η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση δια του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι να εκλέξει επόμενο αρχηγό η Νέα Δημοκρατία τις όποιες αποφάσεις θα της λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε.

Το πότε θα γίνουν οι εκλογές θα το ξέρουμε εντός των επόμενων 48 ωρών. Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου και προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε.

Μετά το φιάσκο της περασμένης Κυριακής πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν με τρόπο άρτιο για να ξανακερδίσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη των Νεοδημοκρατών.

Θα διεξάγουμε μια υποδειγματική εκλογή και πρέπει όλοι να πείσουμε τους Νεοδημοκράτες να ξαναέρθουν να ψηφίσουν.

Δεν έχω καμία ένδειξη και καμία πληροφορία για σαμποτάζ στην όλη διαδικασία, υπήρξε μεγάλη διοικητική ανικανότητα.

Tο σύνθημά μου «Νέα Δημοκρατία από την Αρχή» είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Πρέπει να αλλάξει όλος ο μηχανισμός.

Οι εντάσεις ήδη έχουν παραμεριστεί. Είχαμε μια πολύ γόνιμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει εκλογές αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να πείσει τους πολίτες ότι αξίζει να την εμπιστευθούν ξανά. Δεν υπάρχει κάποιος διακόπτης, χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνουν όλες οι αλλαγές.

Σχετικά Άρθρα