Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Κυκλοφόρησε από της εκδόσεις Σπανίδη Κ.Κ. Μοίρης Στον καταψύκτη του Χάσελ και της Γκρέτελ

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΤΟΥ ΧΑΝΣΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΚΡΕΤΕΛ

«Ήταν αδύνατον για μια τόσο περιορισμένου μπάτζετ έκδοση να βρει εφτά νάνους και να τους πείσει -επί πληρωμή, ασφαλώς- να μπουν μέσα στην ιστορία. Εθελοντές και νάνοι, ούτε στα παραμύθια. Με ιδρώτα και αίμα βρέθηκαν πέντε. Ο έκτος είχε ήδη πληρώσει την προκαταβολή για διατακτική οστεογένεση και ο έβδομος αδιαφόρησε παντελώς για τα φιλόδοξα σχέδια του συγγραφέα. Με πέντε νάνους μπορείς να κάνεις μια ομάδα μπάσκετ που μπήκε λίγο στο πλύσιμο ή δυο ζευγάρια μπιρίμπας και έναν αδέκαστο διαιτητή με άριστη γνώση των κανονισμών της. Παραμύθι όχι».

Βιβλίο ξεχωριστό, εγκαυστικό, αρχετυπικό. Κυκλοφορεί συνεχώς, γυρίζει και ξαναγυρίζει μέχρι να εκραγεί ως έμπνευση. Εικοσιτέσσερις αστικοί μύθοι και παραμύθια για μεγάλους, από έναν από τους πιο διαδρατικούς  μπλόγκερ, σε μια καλαίσθητη συλλεκτική έκδοση 200 αριθμημένων αντιτύπων. Αυτοσαρκασμός που απογυμνώνει την σκέψη. Τα ερεθίσματα άπειρα και καθημερινά. Πρόσωπα υπαρκτά ή απόντα, πλάσματα της νύχτας ή του φωτός, της μοναξιάς, του νόστου, των ανεκπλήρωτων επιθυμιών.

Ιστορίες που τραβούν στα άκρα την έννοια του ευτράπελου, του ιλαρού, του νοσηρού. Ο Κάπα Κάπα Μοίρης, αφού περπάτησε νήπιο στα ξανθιώτικα χωμάτινα ανήλια, γεννήθηκε το ζεστό καλοκαίρι του 2006. Έκτοτε διατυπώνει εμμονικά πως τα πάντα περικλείονται στο τρίπτυχο:  «it’s all about love, sex & death».

Με εκτίμηση

Μιχάλης Σπανίδης

Εκδότης-Βιβλιοπώλης

Εκδόσεις BIBLIOTHEQUE /σχήμα:17χ25/σελίδες 48/ISBN:9786188056961/Τιμή:8,00 ευρώ με φπα.

Σχετικά Άρθρα