slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Κι άλλοι διακινητές στα χέρια της αστυνομίας

Συνελήφθησαν στις 17-5-2018, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ένας 63χρονος υπήκοος FYROM και ένας 20χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για παράνομη μεταφορά και απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, ο 63χρονος οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα.

Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με την συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 63χρονος μετέφερε παράνομα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι μετά από ενδελεχείς έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι μετέβη στον Έβρο, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προκειμένου να παραλάβει μη νόμιμους μετανάστες και να τους προωθήσει στην ενδοχώρα, ενώ την 15 και 16-5-2018, με τον ίδιο τρόπο παρέλαβε από τον Έβρο συνολικά δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια μετέφερε στην Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ένα ρυμουλκούμενο, πέντε κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Σχετικά Άρθρα