Καρναβάλι ΞάνθηςΤελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Κατασκηνωτές… η στολή τους για το Καρναβάλι 2016

kata2 kata1

Οι Κατασκηνωτές ξεκίνησαν στα μέσα της μαγικής δεκαετίας του ’80. Κάνουν σήμερα τα πρώτα τους βήματα στην 4η δεκαετία της ζωής τους και καταφέρνουν να συνδυάζουν το κέφι, τη διασκέδαση και το ξεφάντωμα με έννοιες όπως εθελοντισμός, ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη, παράδοση, πολιτισμός και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το πολυετές και πρωτοποριακό έργο τους συνέβαλλε καταλυτικά στην εξέλιξη μεγάλων θεσμών όπως είναι οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι αλλά και στη δημιουργία νέων όπως είναι οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Σημαντικές δράσεις του συλλόγου είναι η κατασκευή θεματικών καρναβαλικών αρμάτων με κινητά μέρη, η δημιουργία και συντήρηση τουριστικού καταφυγίου στο χωριό Κάτω Καρυόφυτο, το ‘Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης & πολιτισμού’΄, ένας μικρός πολυχώρος στη καρδιά της παλιάς πόλης που αποτελεί σημείο πληροφόρησης επισκεπτών και φιλοξενεί θεματικές εκθέσεις προσφέροντας ένα βήμα για τους τοπικούς καλλιτέχνες αλλά και το πλούσιο κοινωνικό έργο και η ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον.

Σε όλη τη πορεία του ο σύλλογος διοργανώνει συχνά μουσικές θεματικές βραδιές, φιλανθρωπικές και γενικότερου κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής, του έντονου πολιτιστικού και καλλιτεχνικού πλούτου. Κύριος γνώμονας όλων των δράσεων είναι ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελή προσφορά από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Αποτελούν ίσως τον μοναδικό πολιτιστικό σύλλογο με μέλη από κάθε ηλικία και αυτό άλλωστε είναι το μυστικό της μακρόχρονης επιτυχίας τους.

Οι Κατασκηνωτές σας προσκαλούν να μπείτε και εσείς στη παρέα τους. Ελάτε να ‘κατασκηνώσουμε’ μαζί όλο το χρόνο…
#campers #nofuss #purefun #bethechange

Ο συλλογος μας

– μετράει 350 μέλη 

– 30 Συμμετοχές στην παρέλαση

– Παρελαύνουμε απο το 1987

– Έχουμε δημιουργήσει 52 στολές

Η στολή μας για το 2016

«Μένουμε Πάντα Παιδιά»

Στης φαντασίας μας τον κόσμο ταξιδεύουμε το χρόνο σταματάμε. Μέσα στα χρώματα περιπλανιόμαστε σαν τα μικρά παιδιά, μια συντροφιά γινόμαστε το κέφι αρχινά …μένουμε…πάντα…παιδιά!!!

Κι όμως περάσανε τριάντα χρόνια από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 όπου οι Κατασκηνωτές ξεκίνησαν αυτό το μαγικό ταξίδι εθελοντισμού, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας αλλά και ατελείωτης διασκέδασης. Τριάντα χρόνια καταλυτικής συμβολής στην εξέλιξη των μεγάλων θεσμών της Ξάνθης. Τριάντα χρόνια μια παρέα όλοι εσείς και όλοι εμείς. Τριάντα χρόνια αγάπης για την Ξάνθη μας. Τριάντα χρόνια… και ευχές για τόσα και άλλα τόσα.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την αρχή της νέας δεκαετίας μας και να διασκεδάσουμε στη φετινή Καρναβαλική Παρέλαση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Η θέση του συλλόγου είναι η 17η. Η διάθεση των στολών για τα μη-μέλη ξεκινά την 29/2/2016 @ 18:30 από το γραφείο του συλλόγου (Γήπεδο Α. Ο. Ξάνθης).

Κόστος στολής

  • Για τα μέλη
  • 30 €
  • S, M, L, XL, XXL
  • Για τα μη-μέλη
  • 40 €
  • S, M, L, XL, XXL
  • Παιδικές
  • 25-30€
  • S, M, L, XL μετά από παραγγελία

Σχετικά Άρθρα