slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Κατάκτηση των εργαζομένων η συμφωνία εξόφλησης δεδουλευμένων από την GMC (Κατά το ΠΑΜΕ Ξάνθης)

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αποφασιστικό αγώνα, που έδωσαν οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους στην GMC ενάντια στην απληρωσιά που βιώνουν εδώ και μήνες, παίρνοντας διάφορες μορφές, με απεργίες και επίσχεση εργασίας για 3 μήνες. Ένας αγώνας που μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με την αγαστή παρέμβαση και συνεργασία των ταξικών δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. στην Ξάνθη και στην Ομοσπονδία Μετάλλου, κατέληξαν μετά από Γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων να παρθεί απόφαση και τελικά να υπογραφεί με την εργοδοσία συμφωνία εξόφλησης των δεδουλευμένων.

Η συγκεκριμένη συμφωνία θεωρούμε ότι είναι μία κατάκτηση των εργαζόμενων της GMC, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνθήκες. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να είναι σε μια αγωνιστική ετοιμότητα, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, αλλά και μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. να είναι σε συνεχή παρακολούθηση, έτσι ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία από την εργοδοσία τους επόμενους μήνες.

Σε μια περίοδο που η εργοδοτική τρομοκρατία και απληρωσιά αλλά και περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις σπάει κόκαλα σε μια σειρά εργασιακούς χώρους και που οι χαμηλοί μισθοί και η λεηλασία του εισοδήματος με τα χαράτσια παλιών και τωρινής κυβέρνησης οδηγούν πέρα από τους ανέργους και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Ο αγώνας των εργαζομένων στη GMC είναι μια σπίθα αγωνιστικής ανάτασης που πρέπει να περάσει και στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της GMC όλου του κλάδου του Μετάλλου να στηρίξουν την προσπάθεια για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογική Σύμβασης και την εξασφάλιση μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας, που πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις, να υπάρξει συντονισμός, να είναι η φωνή μας ενιαία και δυνατή, να ταράξουμε τα νερά, να φέρουμε στο προσκήνιο με κάθε τρόπο τις δικές μας ανάγκες σε κάθε εργασιακό χώρο.

Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα