Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κάλεσμα των Ιδιωτικών υπαλλήλων στην απεργία της 1 ης Μάη

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας καλούμε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας

την Κυριακή 23 Απριλίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

για την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Θα προβληθεί video για την ιστορική σημασία της Πρωτομαγιάς.

Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με άλλο ένα κύμα επίθεσης στα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας, που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα. Είναι στην τελική ευθεία το πακέτο της περιβόητης 2ης αξιολόγησης που περιλαμβάνει το αφορολόγητο, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα νομοθετηθούν.

Η υπόσχεση που δίνεται ως αντάλλαγμα είναι πάλι ότι “έρχεται η ανάπτυξη”, άρα δηλαδή οι εργαζόμενοι πάλι πρέπει να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα τη σφαγή που μας ετοιμάζουν και να ελπίζουμε ότι θα ωφεληθούμε. Μόνο που στην περιοχή μας η μόνη ανάπτυξη που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια, βάζοντας πλάτη κάθε φορά που οι κυβερνήσεις ψηφίζουν μέτρα, πάει πακέτο με την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, μας οδηγεί σε δουλειά με συνθήκες γαλέρας.

Την ίδια στιγμή τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, οι διεθνείς ανταγωνισμοί οξύνονται και η δική μας περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η κυβέρνηση με τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμπλέκουν τη χώρα μας βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Έχουν δώσει το ελεύθερο από στεριά αέρα και θάλασσα στο ΝΑΤΟ να επιχειρεί. Τα πλοία που πρόσφατα επιτέθηκαν στη Συρία, ήταν μέχρι λίγες μέρες νωρίτερα ελλιμενισμένα στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Όμως το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πάει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να ιεραρχεί ψηλά τέτοια ζητήματα. Όπως δεν ανεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των αφεντικών στην ειρήνη, έτσι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

και την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ.

στις 10:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα