slider Τελευταία Νέα

Ισχυρή παρουσία του Ερυθρού Σταυρού παρ Ξάνθης στις γιορτές παλιάς πόλης 2018

Γιορτές Παλιάς Ξάνθης – Υγειονομική Κάλυψη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης

Καθοριστική ήταν και φέτος η συμμετοχή και η συνολική παρουσία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης στις «Γιορτές Παλιάς Ξάνθης», ένα γεγονός που αποτελεί κορυφαίο Πολιτιστικό Θεσμό της Βόρειας Ελλάδας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες από διάφορες περιοχές του Ελλαδικού χώρου.

Συγκεκριμένα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, έπειτα από αίτημα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων, οι οποίες διήρκησαν από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2018. Ειδικότερα, για τις ανάγκες της κάλυψης είχε στηθεί άρτια εξοπλισμένος, με διασωστικό και υγειονομικό υλικό, Σταθμός Α΄ Βοηθειών, στελεχωμένος από Εθελοντές Σαμαρείτες και έναν Ιατρό, σε ειδικό χώρο που παραχωρήθηκε στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών για το σκοπό αυτό.

Καταλυτική ήταν και η συμβολή του ΕΚΑΒ με τη διάθεση ενός ασθενοφόρου, το οποίο μαζί με το πλήρωμά του βρίσκονταν σε επιφυλακή και ετοιμότητα, προκειμένου να πραγματοποιήσει διακομιδές στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, εφόσον αυτό κρινόταν απαραίτητο. Παράλληλα, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, χωρισμένοι σε ομάδες, πραγματοποιούσαν πεζές περιπολίες στην περιοχή των εκδηλώσεων, η οποία είχε χωριστεί σε τομείς σύμφωνα με το οργανόγραμμα που είχε δημιουργηθεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό προέκυπτε ή να βοηθήσουν οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας σε περίπτωση ανάγκης.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης διαχειρίστηκαν και αντιμετώπισαν 23 περιστατικά, που αφορούσαν κυρίως μικροτραυματισμούς, μυοσκελετικές κακώσεις, εγκαύματα και αδιαθεσίες, ενώ ένα από αυτά κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για περαιτέρω εκτίμηση και αντιμετώπιση. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ημερησίως 20 Εθελοντές Σαμαρείτες, οι οποίοι αποκόμισαν σημαντική εμπειρία, καθώς και τα ευμενέστατα σχόλια των διοργανωτών και των επισκεπτών για τις υπηρεσίες τους και το μεγαλείο Εθελοντισμού και Προσφοράς που επέδειξαν.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του στον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, για την άμεση ανταπόκρισή στο αίτημά μας για τη διάθεση ενός Οπλίτη Ιατρού, του οποίου η βοήθεια ήταν σημαντική.

 

 

Συμμετοχή Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Ξάνθης στην «Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ” Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας”, στην πόλη της Ξάνθης, το διάστημα από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου 2018. Έπειτα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης συμμετείχε για πρώτη φορά σε περίπτερο, με Εθελοντές Σαμαρείτες και Εθελόντριες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Σκοπός της συμμετοχής του Τμήματος ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να πληροφορηθούν για τις δράσεις του και να το γνωρίσουν από κοντά μέσα από φωτογραφικό υλικό που προβαλλόταν συνεχώς κατά την διάρκεια της Έκθεσης. Το διάστημα αυτό, το περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δέχτηκε επισκέψεις από τις αρχές της πόλης αλλά και από απλούς πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν με τα θερμότερα λόγια τις εντυπώσεις τους, το ενδιαφέρον τους, αλλά και τις ευχαριστίες τους προς τους Εθελοντές, για το έργο που επιτελούν.

Παράλληλα, το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης κάλυψε υγειονομικά την παραπάνω εκδήλωση, με τη συμμετοχή 13 Εθελοντών Σαμαρειτών, οι οποίοι έδιναν καθημερινά το “παρών” και ήταν έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε περιστατικό και αν προέκυπτε. Τελευταία ημέρα της Έκθεσης, οι διοργανωτές, αφού ευχαρίστησαν το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης για τη συμμετοχή του, εξήραν το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη συνεχή παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών σε κάθε εκδήλωση ή έκτακτη ανάγκη προκύψει.

Τέλος, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Μωραϊτη Στυλιανό, για την πρόσκληση προς το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Ξάνθης να συμμετάσχει με περίπτερο στην εν λόγω Έκθεση.

Σχετικά Άρθρα