Γενική

Ισχυρή διάψευση του Μουφτή Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου

Έγραψε προχθές η Αδέσμευτη Ξάνθης το παρακάτω σχόλιο «Μαθαίνω ότι σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες στην Μουφτεία Ξάνθης με πρωταγωνιστή τον Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου, όταν επισκέφθηκε για επαγγελματική δουλειά τη Μουφτεία, ο γνωστός δικηγόρος κ. Αχμέτ Κεχαγιά Ιχτσάν. Χωρίς αφορμή και λόγο, ο Σινίκογλου όρμησε να…χτυπήσει τον γνωστό δικηγόρο κι ευτυχώς μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια…».
Για το παραπάνω σχόλιο ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου ο οποίος επικοινώνησε πριν λίγο με την εφημερίδα μας (πρωί Σαββάτου), μας δήλωσε. «Αυτό το περιστατικό όπως παρουσιάσθηκε είναι απολύτως ψευδές. Ούτε όρμησα στον Ιχτσάν ούτε προσπάθησα να τον χτυπήσω. Εκείνος ήταν προκλητικός, εκείνος ήρθε στην Μουφτεία Ξάνθης, ο ίδιος ξεκίνησε την αντιπαράθεση αυτή, αιτία της οποίας ήταν η προσπάθεια για να ανακατασκευάστει το τζαμί της Διομήδειας χωρίς την συγκατάθεση της Μουφτείας που είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η άδεια από την πολεοδομία», μας είπε ο νόμιμος Μουφτής Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου.
Για την ιστορία θα πρέπει να πούμε ότι για να βγει η άδεια για το τζαμί της Διομήδειας θα έπρεπε να υπάρχει η υπογραφή του Μουφτή κ. Σινίκογλου όμως οι υπεύθυνοι των Βακουφίων προσπάθησαν να παρακάμψουν τον Νόμιμο Μουφτή καταθέτοντας αίτηση για άρση επικινδυνότητας και εκεί «κόλλησε» η δουλειά. Ο κ. Σινίκογλου όπως μας δήλωσε, φυσικά και είναι θετικός με την ανακατασκευή του τζαμιού της Διομήδειας το οποίο θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη βιβλιοθήκη όμως ζήτησε από τον κ. Ιχτζάν και τους άλλους εμπλεκόμενους με την ανακατασκευή του τεμένους να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που έχει ορίσει το Ελληνικό Κράτος.
Σε επικοινωνία μάλιστα που είχαμε με τον κ. Ιχτσάν πριν λίγο, μας επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε ούτε επίθεση ούτε τον χτύπησε κανείς στην Μουφτεία, λέγοντας «υπήρξε μια 10λεπτη συζήτηση με τον κ. Σινίκογλου που κατέληξε σε φραστική έντονη αντιπαράθεση!!!», επιβεβαιώνοντας στην ουσία τα όσα μας είχε πει και ο ίδιος ο Εμίν Σινίκογλου.

Σχετικά Άρθρα